Könyvesblokk: Olvassatok romantikus könyveket a nyáron!

.konyvesblog. | 2018. július 09. |

A krimik és a focis könyvek után öt romantikus regényt pakoltunk a Könyvesblokkba: találtok köztük olyan sztorit, melyet egy David Attenborough-videó inspirált, és olyat is, amely azt kutatja, mi történik az „és boldogan éltek, amíg meg nem haltak” mondat elhangzása után.

J.D. Barrett: Receptek újrakezdéshez

J.D. Barrett: Receptek újrakezdéshez

Libri Könyvkiadó, 2018, 440 oldal, 3999 HUF

 

Lucy Muirnak több szempontból is új életet kell kezdenie: hűtlen férjével nem bírja tovább, az elszakadás viszont nemcsak a magánéletére, hanem a szakmaira is kihatással lesz. Lucy és a férje ugyanannak az étteremnek a tulajdonosai, de Lucynak már ott sincs maradása. A vakszerencsének köszönhetően rábukkan egy mára már bezárt, de egykor felkapott étteremre, a Fortune-re. A szerencse úgy látszik, nemcsak az étterem nevében fedezhető fel: Lucy ugyanis rábukkan az egykori tulaj régi receptkönyvére – attól a perctől kezdve pedig teljesen új távlatok nyílnak előtte.

Alain de Botton: A szerelem csapásai

Alain de Botton: A szerelem csapásai

Gabo Kiadó, 2018, 308 oldal, 2990 HUF

 

Mi történik a mesebeli „és boldogan éltek, amíg meg nem haltak” mondat kimondása után? Alain de Botton regénye épp azt próbálja kideríteni, hogy mi történik a romantikus megismerkedések és spontán szerelembe esések után. Hogyan lehet fenntartani a szerelmet, és mi történik a nagyfokú érzésekkel a mindennapok nyomása alatt? Rabih és Kirsten története tehát nem ott ér véget, ahol a romantikus regényekben és filmekben megjelenik a VÉGE szó – az ő sztorijuk éppen ott kezdődik.

Cecelia Ahern: Lantmadár

Cecelia Ahern: Lantmadár

Athenaeum Kiadó, 2018, 400 oldal, 3999 HUF

 

David Attenborough egyik videója inspirálta Cecelia Ahern regényét, melynek hőse a világtól távol élő Laura, aki egészen elképesztően tud hangokat utánozni. Képességét felfedezi egy kétfős dokumentumfilmes csapat, melynek egyik tagjával, Solomonnal hamar megtalálják a közös hangot. A különleges lány egy-kettőre egy tévés tehetségkutatóban találja magát, ami nemcsak új irányba mozdítja az életét, de próbára teszi emberi kapcsolatait is. „Ennek a könyvnek a megírásában épp az volt a kihívás, hogy ezt a szereplőt vajon fel tudom-e építeni egy madárra. Laura egy szerény, visszahúzódó ember, aki nagyon kötődik a természethez, de akit egy teljesen másik világba helyeztem, és arra voltam kíváncsi, hogyan boldogul egy ilyen modern környezetben. Hogy hogyan tud alkalmazkodni és túlélni akkor, amikor a természet összes szépségétől megfosztják” – mesélte interjúnkban Cecelia Ahern. A teljes beszélgetésért katt IDE!

Vass Virág: Sohanő

Vass Virág: Sohanő

Central Médiacsoport, 2018, 552 oldal, 3990 HUF

 

Vass Virág regénye újrakiadás, a Centrál Média gondozásában most megújult külsővel jelent meg. Facebook-oldalán az alábbiakat írta a keletkezéséről: „Teljesen véletlenül, egy 1929-es New Yorker példányát lapozgatva bukkantam Miss Lipstick, a korabeli Carrie Bradshaw rovatára. A 'Table for Two' (Asztal két személyre), szellemes stílusban dokumentálta hogyan élt a dzsesszkorszakban a dolgozó nő: munka után vacsorázni, szórakozni járt és akár egyedül is foglalt az étteremben egy kétszemélyes asztalt. Annyira meglepett, milyen autonóm volt a cikkekben megrajzolt nőtípus, hogy úgy éreztem, érdekes volna szembesíteni őt a tökéletesség és megfelelés maszkjai mögé rejtőző XXI. századi nővel, aki nem találja a helyét a társas életben.”

Jill Santopolo: A fény, amit elvesztettünk

Jill Santopolo: A fény, amit elvesztettünk

21. Század Kiadó, 2018, 3690 HUF

 

2001. szeptember 11-re Lucy és Gabe sok szempontból örökké emlékezni fog: a Columbia Egyetem végzőseiként aznap ismerkednek meg, és hamar elhatározzák: mindketten olyan életet szeretnének, amely igazán számítana. Életútjuk futhatna akár együtt vagy akár párhuzamosan is, de egyiküket hamarosan a Közép-Keletre, a másikat pedig New Yorkhoz köti a munkája. Az évek jönnek-mennek, de Lucy és Gabe igazán sosem távolodik el egymástól: hiába választják el őket kontinensek, mindig van helyük egymás szívében.