Könyvesblokk: Nagy, Gladstone - és Rejtő elveszett naplója

.konyvesblog. | 2016. június 27. |

Szokásos heti könyvesblokkunkban minden hétfőn ajánlunk néhány új könyvet és néhány egészen friss megjelenést, hogy ne maradj le semmiről. Ezúttal egy fiatal lány zaklatásáról szóló ifjúsági regényt, egy városi környezetben játszódó epikus fantasyt, és Rejtő Jenő fiktív naplóját hoztuk el.

Nagy Anikó Johanna: Egy szót se szólj!

Nagy Anikó Johanna: Egy szót se szólj!

Tilos az Á Könyvek, 2016, 144 oldal, 2290 HUF

 

Hangának semmi sem jön össze. Napjai egyhangúan telnek, az iskolában is piszkálják, édesapja halála óta pedig nem tud kilábalni a depresszióból. Életében akkor történik változás, amikor a szomszédba egy házaspár költözik, és a férfi egyfajta pótapaként kezd gondoskodni róla. Mindez akár egy új kezdet is lehetne a lány életében, ám egy idő után kiderül, hogy a férfi nem az, akinek mutatja magát, Hangának pedig fel kell tennie a kérdést, hogy kihez fordulhat, ha már senkiben sem bízhat, és kire számíthat, ha senki nem hisz neki.

Max Gladstone: Nagyrészt halott

Max Gladstone: Nagyrészt halott

Fordította: F. Nagy Piroska, Agave Könyvek, 2016, 384 oldal, 3680 HUF

 

Gladstone úttörő, az epikus fantasyt városi környezetbe helyező, paranormális jelenségekkel és különleges lényekkel keresztező regényében a Kos nevű Tűzisten váratlanul elhalálozik. Feltámasztása kulcsfontosságú lenne, hiszen az isten nélkül maradt metropoliszban könnyen pusztító zavargások törhetnek ki. Kos ráadásul nem egyszerűen meghalt, hanem meggyilkolták, a nyomozás tétje így egyre nő - főleg, hogy az igazságosztás egy szűk elit kör privilégiuma, akik a jó és rossz közti határvonalat már rég eltörölték.

Matuscsák Tamás: Rejtő Jenő elveszett naplója - Életregény

Matuscsák Tamás: Rejtő Jenő elveszett naplója - Életregény

Noran Libro Kiadó, 2016, 544 oldal, 3990 HUF

 

Kevés olyan írónk van, akiről annyi legenda, téves információ, már-már mesébe illő történet kering, mint Rejtő Jenőről. Matuscsák Tamás életregénye a mítoszokon túl a maga sokszínűségében igyekszik megmutatni az írót és az embert, így a kor újdonságai iráni hallatlan érdeklődését, szociális érzékenységét, kisiklott házasságait, függőségeit és játékszeretetét. Az alapos kutatómunkával készült mű az elérhető dokumentumok, iratok feldolgozásával igyekszik bemutatni Rejtő kalandos életét, rámutatva arra is, hogy életének traumái, tapasztalatai miként épültek be műveibe.