Könyvesblokk: Kiss, Leblanc, Rutkai

.konyvesblog. | 2018. február 26. |

Szokásos hétfői könyvesblokkunkba ezúttal a gyerekeknek, közülük is a legkisebbeknek válogattunk az újdonságok közül. Kiss Judit Ágnes egy otthonos rókamesével jelentkezik, Catherine Leblanc az örökké kérdező kismackóval tér vissza, Rutkai Bori pedig űrdiszkóba invitálja az olvasókat.

Kiss Judit Ágnes: Babaróka ajándéka

Kiss Judit Ágnes: Babaróka ajándéka

Pozsonyi Pagony, 2018, 57 oldal, 2690 HUF

 

Egy kisróka és az anyukája történetét meséli el legújabb könyvében Kiss Judit Ágnes. Ebben a családban sem kerek minden, hiszen van, amikor az anyukának hasogat a feje, vagy a kisróka bal lábbal kel fel, vagy épp elkeveredik a tömegben. „A Babarókában a gyerek szemével is látni a helyzeteket, miközben látni a magam szülői hibáit. Hiszen Mamaróka – bár nagyon igyekszik – hibázik olykor: türelmetlen, dühös, értetlen, vagy csak elege van, és a maga dolgát akarja csinálni. Nincs mindig igaza. Ő is csak egy ember. Azaz róka. Összevész a gyerekével. Aztán kibékülnek. Fontos ezt megmutatni, de főleg megtanulni” – mesélte a szerző a pagony.hu-n. Az illusztrációkat Egri Mónika készítette.

Catherine Leblanc: Elég nagy vagyok már?

Catherine Leblanc: Elég nagy vagyok már?

Manó Könyvek, 2018, 32 oldal, 2490 HUF

 

Az Akkor is szeretnél? és a Megérkezett! után már a harmadik Catherine Leblanc-könyvet ültette közösen magyarra a Szabó T. Anna és Dragomán Pali anya-fia fordítópáros. Ebben a mesekönyvben a Kismackót néha túl kicsinek vagy túl nagynak tartják a szülei ahhoz, hogy egyedül használja a kést, vagy még mindig cumizzon, esetleg, hogy séta helyett babakocsiba üljön. Csupa olyan helyzet, amely ismerős lehet, amikor meg kell győznünk a gyerekünket arról, hogy valamit még nem csinálhat, mert még nem elég ügyes hozzá, vagy az túl veszélyes számára. Illusztrátor: Eve Tharlet.

Rutkai Bori: Űrdöngölők

Rutkai Bori: Űrdöngölők

Kolibri Gyerekkönyvkiadó, 2018, 44 oldal, 3999 HUF

 

Rutkai Bori ezúttal az űrdöngölők közé viszi el a gyerekeket, és a Sárkányjárgány meg a Pizsamátor után egy vidám, pörgős Űrdiszkóba várja az egész családot. A Bori által megfestett és megénekelt dalokkal még a Föld nevű, titokzatos bolygóra is eljutunk, és megismerjük a galaxis legfurcsább élőlényeit és szokásait. Például, hogy születésnapokon egymás fülét húzkodják. A könyvhöz ezúttal is jár egy CD, melyen a Rutkai Bori Banda űrbéli vendégei között megszólal (többek között) Sena Dagadu és Mező Misi énekesek, valamint Hajdú B. István sportriporter is.