Könyvesblokk: Galbraith, Mészáros, Hjorth & Rosenfeldt

.konyvesblog. | 2016. július 11. |

Szokásos hétfői könyvesblokkunkban ezúttal a nyaralókra gondoltunk. Aranyszabály ugyanis, hogy nyaralásra lehetőleg ne menjünk krimi nélkül, mi pedig most hármat is hoztunk ebből. J. K. Rowling legújabb bűnügyi regényében egy titokzatos csomag, Mészáros Dorka ifjúsági krimijében egy rejtélyes üzenet borzolja a kedélyeket. A skandinávok ezúttal Sebastian Bergman kriminálpszichológust vetették be, aki egy brutális gyilkosság ügyében nyomoz.

Robert Galbraith (J. K. Rowling): Gonosz pálya - Cormoran Strike újabb kalandja

Robert Galbraith (J. K. Rowling): Gonosz pálya - Cormoran Strike újabb kalandja

Fordította: Nagy Gergely, Gabo Kiadó, 2016, 568 oldal, 3990 HUF

 

Gonosz pálya címmel jelent meg J.K Rowling - Robert Galbraith név alatt jegyzett - harmadik krimije. Cormoran Strike magánnyomozó titkárnője a regény kezdetén egy csomagot kap, amely egy levágott testrészt rejt. Strike-nak gyanúsítottjai is vannak. Szerinte a rendőrség téves nyomon halad, így saját szakállára kezd nyomozni, az idő azonban fogy, és közben a gyilkos sem tétlenkedik. Rowling/Galbraith Cormoran Strike-regényeit a BBC One adaptálja televíziós sorozattá.

Mészáros Dorka: Én vagy senki

Mészáros Dorka: Én vagy senki

Tilos az Á Könyvek, 2016, 287 oldal, 2990 HUF

 

2015 nyarán hét fiatal titokzatos üzenetet kap, ennyi áll rajta: 711. Mindannyian tudják, hogy ez mit jelent. Egy évvel korábban ugyanilyen üzenetet kaptak - akkor három társuk meghalt, egy pedig zártosztályra került. A fiatalok tudják, hogy vadásznak rájuk, ahhoz viszont, hogy kiderítsék, ki lehet az elkövető, túl kell tenniük magukat a személyes sérelmeiken és össze kell fogniuk. Különösen, mivel alig egy hónapjuk maradt hátra.

Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt: A néma lány

Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt: A néma lány

Fordította: Bándi Eszter, Animus, 2016, 432 oldal, 3790 HUF

 

Egy négytagú családot otthonában gyilkolnak meg. Indítéknak nincs nyoma - hacsak az nem, hogy lelkes környezetvédőként időről időre feljelentést tettek. A rendőrség lelkiismeretesen, de eredménytelenül nyomoz. A folyamatba bevonják Sebastian Bergman kriminálpszichológust és a királyi gyilkossági nyomozóhatóságot is, mindhiába. Amikor már úgy tűnik, hogy minden veszve, kiderül, hogy valakinek látnia kellett a gyilkosságot. A kérdés csak az, hogy ki találja meg előbb a szemtanút - Bergman vagy a gyilkos.