Klasszikusok újratervezve - Szabó Levente grafikus

.konyvesblog. | 2013. július 11. |

Tegye fel a kezét, aki még soha nem vett meg könyvet csak azért, mert szép volt a borítója! Na ugye. Szerencsére egyre több kiadó jön rá, hogy néha elsőre ítélünk, és ha tanácstalanul állunk a könyvesbolt polcai előtt, akkor bizony a külcsín is számít. Egyre több a jó magyar borító, de még mindig nem elég merész, és formabontó a felhozatal. Most egy ígéretes fiatal grafikust mutatunk be, aki hobbiból tervezi újra a klasszikusokat.

Szabó Levente 2006-ban végzett a MOME tervezőgrafika szakán, azóta szabadúszó grafikusként dolgozik. Filmekhez, játékokhoz készít látványterveket, ügynökségeknek rajzol storyboardot, van egy valódi 24 képes diafilmje, és nemrég elkészült az első animációs munkája, a Bin-Jip zenekar Heavy című számának videoklipje. Két képregénye jelent meg, a sCRAP és az Irreverzibilis, utóbbiért 2012-ben megkapta a legjobb magyar képregénynek járó Alfabéta-díjat.

Bár több Agave-könyvhöz is hozzájárult, és a Battle Royale borítója is az ő tollából született, a könyvborítók megrajzolása ritkán jelent kreatív munkát az illusztrátor számára. Sokszor már egy előre kitalált koncepció kerül a grafikushoz. Szabó a portfólióoldalán elindította a Nagy Könyvborító Sorozatot, hogy rajzkészségén kívül saját ötleteit is megmutathassa. A klasszikusokra esett a választása, hogy „a poén mindenki számára egyértelmű legyen”, mert bár imádja a kortárs orosz írókat, például Szoronkint, vagy Pelevint, de „valószínűleg többen olvasták Az átváltozást mint Az agyaggéppuskát”.

szépúj.jpgSzép, színes új világ, Aldous Huxleytól, telis-tele mesterséges boldogsággal.

lolita.jpg

Kicsi lány, nagy író, tiltott gyümölcs.

22es.jpg

Madarak jönnek, madarak jönnek, halálesőt permeteznek.

zabhegyező.jpgA kamaszodó kis herceg a betonbolygón.

kafkák.jpgA szürkeség ötven árnyalata, Samsától Kafkáig.

disznó.jpg

Disznó-öböl, újratöltve.

farenheit.jpgKockázatok és mellékhatások.

mobyd.jpgA nagy ho-ho-ho horgász és a tenger.

orwell.jpgA patkány éve.

öregh.jpgFeltámadott a tenger, és benne minden férfi és cet.

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Sokkal jobban hatnak a konteók, ha a közösség hiedelmeihez illeszkednek – Olvass bele az Emberarcú tudományba!

A különböző tudományterületek képviselőinek tanulmányaiból szerkesztett kötetben az alternatív világértelmezések, áltudományos elméletek és tudománytagadó tanok sorát járják körül. Olvass bele!

...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk. 

...
Zöld

Mit tehet egy nő, ha lebénul az arca és elveszti a mosolyát? Olvass bele Sarah Ruhl könyvébe!

Sarah Ruhl az élete minden területén sikeresnek érezte magát, amikor az arca lebénult. Mi mindent jelent valójában egy mosoly? Mutatunk egy részletet a könyvéből!