Kis magyar bréking: Bret Easton Ellis megírta első könyve folytatását

.:wendy:. | 2009. április 14. |

Bret Easton Ellis nagysikerű 1985-ös, első regénye, a Nullánál is kevesebb indította el nemcsak a szerző, hanem a belőle készült film főszereplői, Robert Downey Jr. és James Spader karrierjét is. Most Ellis reméli, hogy összehozhatja újra a bandát egy második könyvvel és filmmel, amelyből kiderül, mi történt a szereplőkkel a zárójelent bulija után.

 


Bret Easton Ellis Budapesten 2008-ban (Fotó: Valuska Gábor)

 

"A Nullánál is kevesebb folytatásán dolgozom, 2010 májusában fog megjelenni", csakúgy mint korábbi könyveinél, ennél, az egyelőre még csak munkacímen - Imperial Bedrooms - létező könyvnél is reméli, hogy hamarosan film is készül belőle.

Bár azt gondolnánk, az "első könyvből", hogy az igencsak durva életet élő főszereplők már rég halálra drogozták vagy itták magukat, Ellis másképp döntött. "Először én is ezt gondoltam, aztán, amikor az első jegyzeteket csináltam, és végigmentem, hogy mégis melyik szereplő maradjon és melyik menjen, rájöttem, a főszereplők természetesen muszáj, hogy megmaradjanak. Ellis bízik abban, hogy a teljes régi szereplőgárda vállalja majd a folytatást, Robert Downey Jr. szerepe például igencsak fog hasonlítani a valóságra: "Julian Wells figurája abbahagyja az ivást a folytatásban, még ha ingatag is, de józan lesz."


Bret Easton Ellisről minden a Könyvesblogon