Írj Képalákat a Sajtófotó legjobb képeihez

.konyvesblog. | 2018. március 07. |

lead_kepala2.jpg

KÉPALÁ címmel hirdet közös irodalmi pályázatot a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Margó Irodalmi Fesztivál  a 36. Magyar Sajtófotó Kiállításhoz kapcsolódóan.

Hányféle történet rejlik egy-egy fotóban? Elmesélhetők-e életek egy-egy kép alapján? Mit sűrít magába egy sajtófotó? Hogyan tehet széles körben láthatóvá egy-egy szimbolikus történetet egy sajtófotó és/vagy egy irodalmi alkotás? A KÉPALÁ című projekt a sajtófotó és irodalom viszonyát, a képekben rejlő történeteket kutatja.

A kiírók felkértek 10 szerzőt, hogy írjanak rövid prózát az exponáláskor lezárt történetekből. 

A felkért írók: Darvasi László, Grecsó Krisztián, Nagy Gabriella, Németh Gábor, Szabó T. Anna, Szécsi Noémi, Szöllősi Mátyás, Térey János, Tóth Krisztina és Totth Benedek.

A meghívásos pályázaton részt vevő írók művei olvashatóak lesznek a Könyvesblogon és a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ honlapján.

A díjátadóval egybekötött irodalmi estet 2018. április 5-én 19.00-kor rendezik a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ rendezvénytermében.

jelenes_sajtofoto_01-1.jpgRakó Alex: Jelenés

A szervezők ugyanebben a témában nyílt pályázatot is indítanak: a kiválasztott fotók inspirálta,  legfeljebb 1500 karakteres kisprózai alkotásokat várnak a résztvevőktől.

A nyílt pályázat jelentkezői azt a feladatot kapják, hogy megmutassák a sajtófotók komplexitását, a bennük rejlő lehetséges történeteket. A fotósok és az írók a saját eszközeikkel a minket körülvevő problémákról, kérdésekről és örömökről mesélnek, ezzel lehetővé téve a folyamatos párbeszédet életünkkel, környezetünkkel kapcsolatban.

A nyílt pályázatra kiválasztott fotók a honlapon érhetőek el>>

Beküldési határidő: 2018. március 22., 23:59.

A pályaműveket az info@margofeszt.hu címre kell elküldeni „KÉPALÁ” tárggyal.

kk.jpgFöldi Imre: Vizioroszlán

A beérkezett pályaműveket a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, a Margó Irodalmi Fesztivál és a Könyvesblog delegáltjaiból álló szakmai zsűri bírálja el. A pályázaton kizárólag korábban meg nem jelent, eredeti művet fogadunk el (internetes közösségi oldalakon és blogokon publikált írásokat sem).  A pályázat nyertese egy Kindle e-könyv-olvasót, és a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Margó Irodalmi Fesztivál ajándékcsomagját kapja, valamint pályaműve megjelenik a Könyvesblogon.