Idén egy lány menti meg a karácsonyt

.konyvesblog. | 2017. december 05. |

id22-298620.JPGAhol A fiú, akit karácsonynak hívnak véget ért, ott kezdődik ez a könyv. Szenteste van, ám minden a lehető legrosszabbul alakul. Ádáz úr dologházba zárja Ameliát, a remény fénye egyre halványabban pislákol, Karácsony apó pedig tudja, hogy meg kell találnia a kislányt, különben veszélybe kerül az ünnep csodája.

Matt Haig visszacsempészi a gyerekkorba a klasszikus karácsonyok hangulatát

(Kép forrása) A Mikulás nem hollywoodi szuperhős, mégis ő az, aki egyetlen éjszaka alatt végigrohanja az egész földgolyót, és mindenkinek hagy valami ajándékot. Nálunk letudja ezt december 6-án, sok országban viszont karácsonykor van jelenése. De mégis, mit csinált a Mikulás, mielőtt jószolgálati ajándékosztogató lett volna? Honnan a bojtos sipka, és hogyan kerített szarvasokat magának?

A nehéznek ígérkező küldetésben azonban nem marad magára: nemcsak a koboldok, a rénszarvasok, hanem maga az angol királynő, sőt egy Charles Dickens nevű macskakedvelő férfi és egy önzetlen, tiszta szívű konyhásasszony is a segítségére siet, hogy meg tudja menteni Ameliát.

Matt Haig: A lány, aki megmenti a karácsonyt

Fordította: Magyari Andrea, Kolibri, 2014, 337 oldal, 3499 HUF

 

Csakhogy mindeközben Koboldfalván a feje tetejére áll a világ. A meseglimpik ármányt szőnek, felbujtják a trollokat, Bohó pedig mit sem sejtve a vesztébe rohan.

Egyszer a Mikulás is volt kisgyerek

Vajon a Télapó is volt kisfiú? Kik voltak a szülei? És hogyhogy nem öregszik? Miért titokban oson be a házakba? És mióta repülnek a szarvasok?! Kik azok a koboldok, és egyáltalán, milyen egy Igazmondó Grimpli?Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnakFordította: Magyari...

Olvass bele a könyvbe:

Matt Haig_A lány aki megmenti_a karácsonyt_részlet by konyvesblog on Scribd