Fabricius regénye páros egotrip, biztonsági öv nélküli hullámvasutazás a remény és kiégés között

.konyvesblog. | 2016. október 06. |

Fabricius Gábor regényében Magyarország még Európa része, a kormány országos kereskedelmi tévét vásárol, hogy fellendítse a népszaporulatot, mert tízről hétmillióra csökkent a lélekszám. A tévé kereskedelmi igazgatóját, az alpakaöltönyös, kapitalizmus-hívő Wundert első lépésben kirúgják. A lendületesen, erős képekkel beszélő regény főszereplője nem először indul el autóval Hegyeshalomnak, húsz évvel korábban, a rendszerváltáskor is megcsinálta már ezt az utat, akkor Dzsekivel és Nyúllal. A két út között csak a cél volt ugyanaz, a szabadságfaktor és a jövőbe vetett hit változott.

Fabricius Gábor: Más bolygó

Európa Könyvkiadó, 2016, 376 oldal, 3990 HUF

 

Wunder először egy nagyszabásúnak látszó, álmokat kergető úton akarta meghódítani a Nyugatot, hogy találkozzon a szabadsággal. Másodszor, az országot egyre nyomasztóbban betemető sötétségben még megragadna valamit, ami az életre vagy önmagára emlékezteti. A Más bolygó páros egotrip, biztonsági öv nélküli hullámvasutazás a remény és kiégés között, ami, bár löki az agynak az adrenalint, soha nem engedi elfeledtetni, hogy recseg-ropog a szerkezet.

Bemutató. Fabricius Gábor regényét a Margó Irodalmi Fesztiválon mutatják be, a szerzővel Valuska László beszélget. A Margó programjai ingyenesek. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik. Még több infóért kattintsatok ide!

Olvass bele a kötetbe:

Fabricius_Masbolygo_reszletek.doc by konyvesblog on Scribd

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.