Egy halálos betegség fölötti drámai győzelemről szól Szilasi új regénye

.konyvesblog. | 2018. június 05. |

"Szilasi László legmegrázóbb művét tartja kezében az olvasó. Viharsarki és szegedi regények, reformkori portréképek megfestése után eddigi legszemélyesebb történetét beszéli el az író. Híres irodalmi példának aktuálisan kézenfekvő volt Karinthy skandináv utazása. Egy nagy, halálos betegség fölötti drámai győzelemről szól tehát ez a regény.

Szilasi László: Luther kutyái

Magvető Könyvkiadó, 2018, 284 oldal, 3499 HUF

 

Témája a test, amely váratlanul és elementárisan hagyhat cserben bennünket, hogy aztán mégis kivételes ragaszkodást produkáljon. Témája az elveszett tudat, az érzékelhetetlen idő, a gyógyulás lehetetlensége és mégis-csodája. Témája egy család szorongattató széthullása, illetve egy új család fölépülése.

Témája a családi múlt, a személyes történelem, szülők és nagyszülők sorsa, a huszadik század traumái, háborúk, békeidők, szegénység és túlélési praktikák; mindezekről kitárulkozva a confessio műfaját is fölhasználva beszélnek a rövidre vágott, visszafogott, feszülten pulzáló sorok. Ízlelgessük a baljósan gyönyörű címet: Luther kutyái.

Margó. Szilasi László regényét a Margó Irodalmi Fesztiválon mutatják be, a szerzővel Németh Gábor beszélget. Közreműködik: Elek Ferenc. Mikor? Június 9-én 17:30-kor Hol? A PIM-ben, a Díszteremben. Facebook-esemény>>

Íme, egy regény, amelyben visszahódították az életet." (Darvasi László)

Olvass bele:

szilasi_laszlo_luther_kutyai_reszlet_02_konyves.pdf by konyvesblog on Scribd