Az Alice csodaországban száz éve

.:wendy:. | 2011. február 01. |

178 éve született Lewis Carroll, a nagyszerű Alice csodaországban szerzője. A Flavorwire ezekkel a a gyönyörű borítókkal emlékszik meg a szerzőről. Száz év borítói, trendjei és változtatos, sokszínű Alice-ei.Az első borító 1898-ból, a második 1910-ből, a harmadik 1916-ból, a negyedik, kedvesen bizarr borító pedig az 1930-as évekből való.

 Na itt már egyre jobban elszaladt a ceruza a tervezőkkel. Míg az első, 1951-es borító az előző századi hagyományokat követi és idézi fel, a második, 1968-as változat már elrugaszkodik tőlük. A nyugtalanító borítót egyébként az a Ralph Steadman tervezte, aki Hunter S. Thomson könyveit is illusztrálta. A harmadik, 1974-es kötet szerintem borzalmasan szürreális, a negyedik 1986-os kiadás pedig kissé unalmasan, de visszatér a hagyományokhoz.

 És végül nemcsak időben, hanem térben is ugrunk, elsőnek itt van egy japán kiadás 2009-ből, utána egy nagyon szép kivitelezésű, magyar nyelvű kötet, és befejezésként egy amerikai kiadás 2010-ből.
  

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.