Az ajtóval és a Pilátussal indul a Szabó Magda-életműsorozat

Az ajtóval és a Pilátussal indul a Szabó Magda-életműsorozat

.konyvesblog. | 2016. március 01. |

image003.jpgJövőre lesz Szabó Magda születésének 100. évfordulója, a Jaffa pedig a jubileumra készülve életműkiadásba kezdett.

Szabó Magda: Az ajtó

Jaffa, 2016, 284 oldal, 3490 HUF

Első mondat: „Ritkán álmodom.”

 

Elsőként Az ajtó, az Ókút, a Freskó, a Pilátus és A pillanat jelent meg új köntösben. 


Szabó Magda súlyos erkölcsi kérdéseket feszegető, érzelemgazdag regényeinek hatása alól senki sem vonhatja ki magát. Műveiben élethosszig tartó szerelmekre és sérelmekre, hétköznapi tragédiák miatt megnyomorodott lelkekre és a mindennapok poklában szenvedő családokra nyitott ajtót, hangot adott a női karaktereknek, megírta férje, ősei, ifjúkora történetét. Hosszú élete szép volt és nehéz, de bármin is ment keresztül, lélekben végig megmaradt annak az érzékeny és fantáziadús debreceni lánynak, aki az első éveiben volt

- írtuk Szabó Magda-portrénkban a KönyvesMagazin hamarosan megjelenő számában. 

Szabó Magda: Ókút

Jaffa, 2106, 276 oldal, 3490 HUF

Első mondat: Hajdani házunk udvarán, közvetlenül ott, ahol az udvarba léptünk a kapubolt alól, számtalan apró kavics csillogott egy sarokban.”

 

Az írónő felszabadít a nyomás alól, hogy az életünket úgy éljük, ahogy élnünk kell, és rávilágít arra, hogy élhetjük úgy is, ahogy élni tudjuk.

Szabó Magda: Freskó

Jaffa, 2016, 228 oldal, 3490 HUF

Első mondat: “A harangszóra ébredt.”

 

Segít elgondolkozni azon, amire még csak gondolni sem merünk és olyan problémákkal szembesít, melyeken még csak elmerengeni sem volt bátorságunk. Ha felfedezzük a világát, saját magunkat fedezzük fel általa.

Szabó Magda: Pilátus

Jaffa, 2016, 312 oldal, 3490 HUF

Első mondat: „A hír reggel jött, kenyérpirítás közben találta.”

 

Szabó Magdánál leginkább arra kapjuk meg a választ, hogy miért is olyan kiismerhetetlen az életünk. 

Szabó Magda: A pillanat

Jaffa, 2016, 328 oldal, 3490 HUF

Első mondat: „A pillanat című regény Creusájának figurája mögött, bármennyire sajátságos is, nagyapám, Ágyai Szabó János, az egykori békés-bánáti egyházmegye legendás esperesének gigászi figurája áll.”

 

Az átlagos mögött nála egészen különleges jelenségek feszülnek: egyetlen lélek kaotikus sokfélesége és annak sokféle következménye.