Beleolvasó helikon arundhati roy

Arundhati Roynál a magányra ítélt nő lázadása katasztrófához vezet

.konyvesblog. | 2017. augusztus 16. |

b294645.JPG

A Kéralában, Arundhati Roy gyermekkorának színhelyén játszódó regény egy tehetős szír keresztény család összeomlását követi nyomon egy ikerpár, Eszta és Ráhel szemével, akik hősiesen igyekeznek megérteni a tragédiák kérlelhetetlen láncolatát. Anyjuk fellázad a magányra ítélt, önfeláldozó asszony sorsa ellen, és megszegi a törvényeket, amelyek "megszabják, kit kell szeretni. És hogyan. És mennyire."

Arundhati Roy: Az Apró Dolgok Istene

Fordította: Greskovits Endre, Helikon 2017, 3499 HUF

 

Beleszeret gyerekei bálványába, az érinthetetlen Velutába, az ezermesterbe, innen pedig a cselekmény megállíthatatlanul száguld a katasztrófa felé. Nincs isten, és nincs ember, aki képes volna feltartóztatni.

Húsz évet várt a második regényével Arundhati Roy

(Kép forrása)Angolul a napokban jelent meg Arundhati Roy új könyve, a The Ministry of Utmost Happiness. Mindez nemcsak azért nagy szó, mert első regénye, Az apró dolgok istene, annak idején hatalmas kritikai és közönségsikert aratott, hanem mert az indiai származású írónő azóta nem adott ki...

Az Apró Dolgok Istene 1997-ben Man Booker-díjat nyert, magyarul először 1998-ban jelent meg a Magyar Könyvklub gondozásában. A Helikon újrakiadásában szeptember elején vehetitek a kezetekbe. 

Olvassatok bele a könyvbe:

Arundhati Roy_Az apró dolgok istene_részlet by konyvesblog on Scribd

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ezért érdemes edzened a képzeleted „izmait”

Egy új könyv szerint a gazdag képzelet nem valami isteni adottság, hanem fejleszthető tulajdonság. Le is írja, hogyan.

...
Zöld

Klímaváltozás helyett „halálos klímapusztítás”: ez a csere téged rávenne a cselekvésre?

Nem elég hatékonyak a jelenlegi kifejezéseink, amikor a klímaváltozás fenyegetéseiről beszélünk, állítja az ELTE PPK kutatója. Forgács Bálint új nyelvhasználatot javasol, hogy súlyának megfelelően kezelhessük a problémát. Mi könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

Kreatívabbak a babák, mint eddig gondoltuk + 5 könyv a kreativitásról

Magyar babák vettek részt abban a kutatásban, melyből kiderült, hogy a babák elég korán képesek kreatív módon kombinálni különböző fogalmakat. Könyvek hírek mellé.