A Trónok harcát olvassuk vagy nézzük?

Valuska László | 2015. június 23. |

Másfél hete ért véget a Trónok harca 5. évada, amiben egy csomó őrült, megrázó, szomorú és felemelő SPOILERES dolog történt. A sorozat indulásakor megnéztem az első évadot, majd abbahagytam, se kedvem, se időm nem volt ilyen kosztümös őrülethez, de idén valamiért teljesen rákattantam, előbb az első évadot, majd az összes többit daráltam le, és ez az elbeszélés teljesen lenyűgözött.

Az 5. évad azért nagyon különleges, mert itt válik szét legjobban a könyv és a sorozat, bár ezt én csak blogokról és ismerősöktől tudom, mert George RR Martin könyvét soha nem nyitottam ki, egyszerűen elriaszt a mérete, és hogy még maga a szerző sem tudja, mikor és hogyan lesz vége. A Könyves podcast új adásába fantasy-ügyi miniszterünket, a kardok és a vörös máglya szakértőjét, Rusznyák Csabát hívtuk el, aki az általa főszerkesztett Geekz blogban már pedzegette a könyv és sorozat elkülönböződését.

Az adás úgy készült, hogy mindent kimondtunk, amit láttunk és olvastunk, így aki allergiás a spoilerekre, ne nyissa meg. Jon Snowtól az elbeszélhetőség határáig mindenről esett szó.

A podcastokra érdemes feliratkozni az iTuneson, de itt is meg lehet hallgatni. 

 

A VÉGSŐ KÉRDÉS: olvassuk vagy nézzük a Trónok harcát? by Konyvesblog on Mixcloud

 

További adások: D. Tóth KrisztaFejős ÉvaPéterfy Gergely és Péterfy-Novák ÉvaTotth BenedekUgron ZsolnaDragomán György és Szabó T. Anna, Kemény Zsófi, Kolozsi László, Kötter Tamás