A 10 legjobb angol nyelvű slam

.konyvesblog. | 2012. október 03. |

Október 7-én a Trafóban rendezik meg az I. Országos Slam Bajnokságot. A slam az a furaság, ami az elmúlt két évben jelentősen elszaporodott a városban, majdnem minden napra esik egy slam valamerre Budapest vagy az ország különböző pontjain. A

A slam a rap és a költészet találkozása a színpadon: költészet előadva. Nehéz műfaj, ami jelentős bátorságot kíván. Írsz egy szöveget, de nem a fiúknak, hanem a közönségnek. Rögtön kiderül, ha nem működik az otthon megálmodott rím. Persze jó, ha vicces az előadó és szórakoztat, utalgat könyvre, filmre, zenére vagy egy rapsztárra. 

Összegyűjtöttünk tíz videót, az angol nyelvű slamek legjobbjait. Egy következő cikkben megmutatjuk, hol tartanak a magyarok. De előbb a legjobbak a hajtás után.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.