5 romantikus könyv, amit érdemes elvinned a nyaralásra

5 romantikus könyv, amit érdemes elvinned a nyaralásra

.konyvesblog. | 2019. július 04. |

bormamor.jpg

Itt a július, eljött az idő, hogy áttérjünk az igazi nyári olvasmányokra! Most öt olyan romantikus történetet ajánlunk, amit érdemes lehet elvinni akár a nyaralásra is. Mindegyikben gyönyörű helyszínek és bonyodalmas viszonyok tűnnek fel. De az is kiderül belőlük, hogy útját tudják-e állni a szerelemnek a társadalmi különbségek, a származás vagy éppen a korkülönbség. 

Peter Mayle: Bor, mámor, Provence 

Peter Mayle: Bor, mámor, Provence

Fordította: Feig András,Partvonal Kiadó, 2019, 297 oldal, 3699 HUF

 

Peter Mayle híres regényének kulcsa a bortermelés, amely örökre megváltoztatja a főszereplő, Max Skinner életét. Max sikeres londoni bankár, de egy nap a főnöke lenyúlja az egyik legfontosabb üzleti partnerét. Kétségbeesésében úgy dönt, dob egy nagyot és a pénzügyi világ harcai helyett inkább leutazik arra a provence-i szőlőbirtokra, amelyet nagybácsikájától örökölt. A vidéki francia élet teljesen beszippantja, a táj, a napsütés és a helyi gasztronómia gyökeresen új távlatokat nyit számára. Ráadásul váratlanul egy gyönyörű fiatal nővel is összeakad. Mayle könyvéből népszerű film is készült Marion Cotillard és Russel Crowe főszereplésével. 

Anna Jacobs: A villa 

Anna Jacobs: A villa

Fordította: Almássy Ágnes, Central Könyvek, 2019, 580 oldal, 4390 HUF

 

Anne Jacobs története az 1910-es évekig nyúl vissza és egy nagy hatalmú család sorsáról mesél. Johann Melzner textilgyár-tulajdonos villájába egy napon fiatal árvaházi lány érkezik cselédnek, hogy besegítsen a konyhai feladatokba. Marie öntudatos viselkedésével hamar kihúzza a gyufát, de szerencséjére a ház asszonya megvédi őt. A szerelemtől azonban senki sem tudja megóvni. Amikor a textilgyáros fia, Paul hazaköltözik, erős szenvedély ébred a két fiatal között. Úr és szolga szerelmi viszonyából azonban sosem sül ki semmi jó, főleg ha még egy családi titok is lappang a háttérben. 

E.L. James: Mister 

E.L. James: Mister

Fordította: Weisz Böbe, Szilágyiné Márton Andrea Libri Könyvkiadó, 2019, 590 oldal, 3990 HUF

 

Tavasszal már hírt adtunk róla, hogy A szürke ötven árnyalata szerzője, E.L. James egy új szerelmi történettel jelentkezett, ami ráadásul állítólag egy igazi 21. századi Hamupipőke-sztori. A könyv azóta már a magyar boltok polcaira is felkerült, így már mi is megtudhatjuk, mi lesz abból, ha egy szexuálisan túlfűtött, vagyonos és arisztokratikus férfi beleszeret egy gyönyörű, de szegény albán szobalányba. A Mister napjaink Londonjában játszódik, de E.L. James korábbi könyveivel ellentétben nem a kemény szexuális játékokról szól. Viszont ebben a történetben is fontos szerepet kap az alá-fölérendeltség és az ebből fakadó izgalmak és bonyodalmak. 

Mucha Dorka: Puncs 

Mucha Dorka: Puncs

21. Század Kiadó, 2019, 159 oldal, 2990 HUF

 

Mucha Dorka első könyve ugyan nem tipikus szerelmi történet, de szókimondó stílusa és témafelvetése miatt izgalmas nyári olvasmány lehet. A. Puncs egy tanár-diák viszony regénye. Főszereplője egy fiatal, egyetemista lány, aki bizonytalan önmagában és fogalma sincs mihez kezdjen az életével, de azon van, hogy valahogy megtalálja a saját útját. Eközben randizgat, bulizik, iszik és persze olykor az egyetemre is bejár. Az egyik vizsgáján furcsa dolog történik vele, a tanára úgy adja vissza az indexét, hogy elrejt benne egy cetlit a telefonszámával. Bonyodalmas viszony kezdődik, bujdosással, titkolózással, bizarr és fájdalmas helyzetekkel, azaz a szeretői lét összes komponensével. 

Ina Valcsanova: A Krach-sziget 

Ina Valcsanova: A Krach sziget

Fordította: Krasztev Péter, Typotex Kiadó, 2019, 188 oldal, 2500 HUF

 

Ina Valcsanova író, újságíró és fordító 2017-ben A Krach sziget című könyvével elnyerte az Európai Unió Irodalmi Díját. Történetének főhőse, Aszja legszívesebben kimenekülne az életéből. Ezért is dönt úgy, hogy a családi ügyek és egyéb nehéz helyzetek elől egy adriai szigeten keres menedéket. Ez persze nem megy zökkenőmentesen, mert ehhez a volt férje (és annak új felesége) nyaralóját kell igénybe vennie, ami önmagában problémás. Közben az egyik kolléganője is rászáll, aki a csillagok járását figyelve követi Aszja sorsát, és aki meg van győződve arról, hogy a nő élete egy hatalmas katasztrófa felé tart. A Krach szigetbe ITT tudtok beleolvasni.