1111 kilométerről 1111 mondat - Így találkozik egyetlen könyvben a futás és az olvasás

.konyvesblog. | 2018. október 01. |

Neszlár Sándor kötete izgalmas kísérleti próza: a szerző minden lefutott kilométerhez ír egy mondatot. Ezekből a mondatokból áll össze a regény, amelyet a futó hol koncentrált, hol szabadon áramló gondolatai és képzettársításai töltenek meg élettel. Mondatai is különlegesek: szinte mind személytelen, elfedni próbálja elbeszélőjét.

Neszlár Sándor: Egy ács nevelt fiának lenni

Magvető Könyvkiadó, 2018, 144 oldal, 2999 HUF

 

A futóírás kísérlete meglepő eredménnyel zárul. A személytelen megfogalmazás végletesen személyessé teszi a szöveget. Mindegy is, hogy az ismeretlen elbeszélő férfi vagy nő, öreg vagy fiatal, író vagy épp egy ács nevelt fia, hiszen észrevétlenül a barátunk lesz. Tanúi leszünk küzdelmeinek és szabadságának. A futás ritmusa szerint ismerjük meg élete fontos pillanatait, járjuk be meghatározó helyszíneit.

Bemutató. Neszlár Sándor új kötetét október 20-án mutatják be a Margón. A szerzővel Szilágyi Zsófia beszélget. Még több infóért kattintsatok IDE!

Így lesz a futás és az olvasás találkozás: 1111 kilométerről 1111 mondat. Az Egy ács nevelt fiának lenni rejtett önéletrajz, amely az olvasót is arra készteti, hogy bejárja saját élete terepeit, lefuttassa saját mondatait.

Olvassatok bele a kötetbe:

neszlar_egy_acs_nevelt_resz... by on Scribd