Nem csak Luke Skywalker akart jedi lenni

.konyvesblog. | 2017. február 20. |

olvasonk_szerint_2_4_6.JPG

Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban… élt egy Roan Nochez nevű fiú (ez lennék én), akinek az volt a sorsa, hogy pilótaképző középsuliba járjon, és a galaxis legnagyobb csillagpilótája legyen.

Jeffrey Brown neve leginkább a Darth Vader és fia, a Vader kicsi hercegnője, a Darth Vader és barátai és a Jó éjt, Darth Vader! könyvecskék kapcsán lehet ismerős. Ezekben aranyos humorral és nagyon jól eltalált képekkel dolgozza fel, mi lett volna ,ha Darth Vader aktívan részt vesz gyerekei nevelésében, és a Skywalker ikrek  nem csak 20 éves korukban találkoznak Hannal és a többiekkel. Nem véletlen, hogy a fent említett művek időről időre körbejárják a net Star Wars-rajongó szegletét. A Jedi akadémia egy trilógia első darabja, mely ugyan marad a Star Wars univerzumban, főhőse azonban egy Luke Skywalkerre sok mindenben meglehetősen hasonlító fiú (Tatooine-i és pilóta szeretne lenni), és az ismert szereplők közül egyedül Yoda mester bukkan fel.

Jeffrey Brown: Jedi akadémia

Fordította: Horváth M. Zsanett, Kolibri, 2016, 160 oldal, 2499 HUF

 

A könyv egy igazi Young Adult történet, csak éppen egy messzi-messzi galaxisban: egy friss középiskolás srác (Roan Nochez) áll a középpontban, akit nem vettek fel abba a suliba ahova menni akart, nem ismer senkit, nincsenek barátai (legalábbis eleinte) és igazából fogalma sincs mit keres ott, ahol van, miért találják őt különlegesnek és tehetségesnek.

A könyv alapvetően egy fekete-fehér, nagyon jól megrajzolt képregény, és ezt jól kiegészítő rövid szövegek. Az egész, csak úgy, mint a szerző korábbi munkái, tele van utalásokkal és nagyon finom humorral. Kapunk látványos párbajt, jedi tanórákat, képregényt a képregényben és egy kibontakozóban lévő szerelmi szálat is. A sztori nagyon olvastatja magát, egy nap alatt simán ki lehet végezni. Aki ismeri a szerző korábbi munkáit, tudja mire számíthat, Brown ismét minőségi munkát tett le az asztalra. A könyv akár családi szórakozásnak, közös olvasásnak is tökéletes. Csak remélni lehet, hogy a többi kötet is eljut hozzánk hamarosan.

Szerző: KK

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.