Nézz bele a Barbár állatokba!

Valuska László | 2012. június 22. |

Két régi jó barát füvet termeszt, az egyik katona volt, a másik egyetemet végzett és humanitárius dolgokat csinál, de mindketten ugyanazt az elkényeztetett látny dugják. A remek hármasnak az vet véget, hogy a mexikói drogkartell erőszakosan terjeszkedik, így például az ő piacukat is átvennék, ezért elrabolják a lányt. A két fiú felveszi a harcot, lazán és okosan, hogy visszaszerezzék barátnőjüket.

A Don Winslow Barbár állatok címá drogháborús akcióregényéből Oliver Stone készít filmet Benicio Del Toro, Salma Hayek, John Travolta, Uma Thurman, Emile Hirsch, Aaron Johnson és Taylor Kitsch szereplésével. A pörgős és izgalmas könyvet nem lesz nehéz átültetni a vászonra, bár ez a mostani betekintőből nem annyira derül ki, mert főleg Salma Hayek idegeskedik, aki a drogkartell fejét alakítja.

A könyvet itthon az Agave adta ki, és valóban izgalmas nyári olvasmány (Bookline), mert Winslow úgy írta, mintha egy forgatókönyvíró szoftver segített volna neki: sok rövid jelenetből épül fel a történet, izgalmas karakterek vannak, akiket azért nagyon nem kell felépíteni, jók az emberi viszonyok, és van egy egészen fura humora a könyvnek.

Ebből az előzetesből azért jobban kiderül, hogy akár még egy jó akciófilm is lehet belőle. A plakátot a Bábeltől nyúlták. Amerikában a nyáron bemutatják a filmet, nálunk csak ősszel.

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.