Nyáry Luca: Már egy hete szélcsend van

Nyáry Luca: Már egy hete szélcsend van

Új útra lépni inkább siker vagy kudarc? És mi jön azután? Petőfi Sándor karrierváltását Nyáry Luca írta napjainkra.

A jobb kezemmel a számhoz emeltem a palackot, hogy kipréseljem belőle az utolsó pár korty vizet, a balban az addigra összeizzadt névjegykártyát szorongattam. Felfoghattam volna győzelemnek is.

Ezúttal legalább nem távoztam üres kézzel. 

Az mennyivel rosszabb volt amikor a Bögöly kirúgott a bandából, és utána két hétig hallgatnom kellett ahogy más rappereket válogat a helyemre, amíg ki nem tudtam költözni a lakásából. Az is milyen megalázó volt, amikor még anyám se volt hajlandó eljönni az open mic estemre.

Persze most sem akartak engem,

de tweedzakós férfi nem csapta a pofámba az ajtót, ahogy eddig mindenki más, sőt résnyire nyitva hagyta nekem. Bár rappernek szerinte is vacak vagyok, úgy vélte, a producerkedéshez van tehetségem.

„Gondold át. Kíváncsi vagyok mit tudsz,” mondta, ahogy átcsúsztatta nekem a jövőm kulcsát.

És az a kis reménysugár, amit most a kezemben szorongattam, elég volt ahhoz, hogy megpróbáljam. 

Abban az egy hónapban nem sokat aludtam. A számítógépem gyér, kék fényében töltöttem minden percemet, és olyan sokáig nem vettem le a fejhallgatómat, hogy a göndör hajam kilapult a pánt alatt. Vécépapírra írtam dalszövegeket a mosdóban, egyszer kisebb idegösszeroppanást kapva, miután véletlenül lehúztam a kedvenc soromat. Felhívtam az összes olyan ismerősömet, aki képes volt nagyjából kitartani egy hangot, és valahogy megtaláltam Julit, aki szájában minden szó táncolni kezdett. Ezek a dalok már nem csak az enyémek voltak, mégsem éreztem kevésbé fontosnak őket attól, hogy osztoznom kellett rajtuk.

Enyém, tiéd, miénk, nem számított.

Büszke voltam rájuk. Hát küldtem egy emailt a tweedzakósnak, és vártam, hogy mit kezd a dobogó szívvel, amit a kezébe adtam. 

Már egy hete szélcsend van.

Próbálok nem aggódni rajta.

A benzinkút parkolójában állunk Julival. Felteszem a lábamat a motorháztetőre, a lány bekapcsolja a rádiót. A kocsit betölti egy ismerős dallam, és olyan szélesen mosolygunk mindketten, hogy belesajdul az arcunk.

Naponta rengeteg döntést hozunk meg, legyen az akár kicsi vagy nagy. Az OTP Bank rugalmasan alakítható Bázis számlacsomagjaival könnyen megtervezheted életed következő lépését. Részletek a számlacsomagokról az OTP Bank honlapján és a bankfiókokban érhetők el.