Nyáry Luca: Félig bosszúból mondtam nemet neki

Nyáry Luca: Félig bosszúból mondtam nemet neki

Melyik az a pillanat, amikor a kompromisszum a legjobb döntés? Arany János önérzete és alkotói szabadsága volt a tét, ez inspirálta Nyáry Lucát.

A végén mindig az zabál fel, amire a legkevésbé számítasz. Persze ezelőtt is volt elég okom, hogy ne kedveljem. Például rögtön az érkezése után sikerült az őrületbe kergetnie azzal, hogy átrendezte az asztalokat, a “produktivitás” jegyében. 

A pénzeszsákok az emeleten természetesen odavoltak érte, eleve az ő ötletük volt a kiscsaj, a friss vér, ami majd felpezsdíti a márka imidzsét. Feláldozok egy teljes évtizedet az életemből, erre hozzámláncolnak egy párducmintás dzsekibe bújtatott, emberi búgócsigát, akinek

az az egyetlen célja, hogy bemocskolja az örökségemet.

Nem elég, hogy miatta kell a kukát kerülgetnem, ahányszor el akarok jutni a mosdóba, ott van az is amit múlt pénteken csinált. Már attól vörös köd száll az agyamra, ha rágondolok. Arra az otromba, neonrózsaszín poszterre, amit a Chagall másolat helyén találtam. A Virágkarnevál kékje inspirálta a legelső kollekciómat, ő pedig leszakította a falról a kedvenc emlékemet, majd minden bizonnyal a szemétbe dobta. 

Elismerem, félig bosszúból mondtam nemet neki. Megkért, hogy mutassunk be közös terveket az új szezonra, de ezek után eszem ágában sem volt szövetkezni ezzel a tiszteletlen csitrivel.

Annyira biztos voltam benne, hogy az én koncepciómat fogják választani, hogy eszembe sem jutott tervezni erre a pillanatra.

Erre most itt ülök egyedül, a felkészületlenség ragadós szégyenében, míg ő örömtáncot jár konferenciateremben.

Hirtelen felpattan a zár, és szemtől szembe állok a ragadozóval, aki akit azért küldtek, hogy felfaljon engem. „Mutathatok valamit?” kérdezi, aztán magához int. Nem is tudom miért mozdulok meg.

Talán már nem maradt büszkeségem, amit félthetnék tőle.

Odabent a kezembe nyom egy vaskos, nehéz mappát, az asztal megreccsen alatta, ahogy kinyitom. Egyszer csak ott van előttem. Chagall kékje. A fodros, égszínű tüllön vadvirágok nyílnak, alattuk két hímzett alak bújik meg a szoknya redőiben. Egy fiatal és egy idős nő arcát látom, neonrózsaszín és búzavirág szabálytalan harmóniáját. Valami sorsszerű kezdetét. Minket.

Naponta rengeteg döntést hozunk meg, legyen az akár kicsi vagy nagy. Az OTP Bank rugalmasan alakítható Bázis számlacsomagjaival könnyen megtervezheted életed következő lépését. Részletek a számlacsomagokról az OTP Bank honlapján és a bankfiókokban érhetők el.