JÁTÉK - Nyerd meg Boldizsár Ildikó mesekönyvét Kós Károlyról!
Könyves Magazin

JÁTÉK - Nyerd meg Boldizsár Ildikó mesekönyvét Kós Károlyról!

boldizsár_ildikó bertóthy_ágnes naphegy kós_károly gyerekirodalom játék

Kós Károly igazi polihisztor volt, hiszen nem csupán a budapesti Állatkert India ősi emlékeit idéző, szecessziós ízlésű bejárati kupoláját köszönhetjük neki, hanem századunk egyik legszebb magyar történelmi regényét, Az országépítőt, drámairodalmunk egyik legkimagaslóbb kompozícióját, a Budai Nagy Antalt is. Ám az építészeten és irodalmon kívül mesteri fokon értett a festő- és grafikusművészethez, művészettörténethez, néprajztudományhoz, vezetett könyvkiadót, szerkesztett nagy hatású folyóiratot, sőt országgyűlési képviselő is volt, Erdély lelkének és társadalmi valóságának legjobb értője.

Boldizsár Ildikó
A fiú, aki Varjúvárról álmodott
Ill.: Berthóthy Ágnes, Naphegy, 2020, 48 oldal

A Naphegy Kiadó gyerekeknek szóló életműsorozatának új darabja az ő életének legfontosabb és legmeghatározóbb pillanatait eleveníti fel. A kötetet most bárki megnyerheti, a Napheggyel ugyanis játékot indítunk.

Ha szeretnétek megnyerni a könyvet, nem kell mást tennetek, csak válaszoljátok meg helyesen az alábbi kérdést:

A könyv szerint a vidéket járva mit festegetett a fiatal Kós Károly?

Ha egy kis segítségre van szükségetek, nézzétek meg alaposabban ennek a cikknek az illusztrációit!A válaszokat július 16. déli 12 óráig várjuk a szerk@konyvesmagazin.hu címre, a tárgymezőbe írjátok be, hogy KÓS. A helyesen válaszolók között kisorsolunk egy példányt A fiú, aki Varjúvárról álmodott című könyvből.