Olvass bele a Panthera negyedik részébe!

Olvass bele a Panthera negyedik részébe!

Folytatódnak a Panthera-kalandok: A Jégmadár útja címet viselő negyedik részben a havonjárók népének nyomába eredhetnek a gyerekek. Mutatunk egy részt a könyvből.

Könyves Magazin | 2020. május 18. |

"Azt is nagyon szeretem, amikor író-olvasó találkozók után odajönnek hozzám a gyerekek, és szakmai tanácsokkal látnak el, például a sorozatok folytatására, új fordulatokra, tartalmi elemekre vonatkozóan. Ezeket az ötleteket mindig komolyan mérlegelem, és néhányat közülük már be is építettem a szövegeimbe" - mesélte egy évekkel korábbi körkérdésünkre válaszul Kertész Erzsi. Az író egy korábbi interjúnkban elmondta, hogy eredetileg a harmadik kötettel tervezte lekerekíteni a Pantherát, de hozzátette azt is, hogy a történetben elhelyezett "továbbvihető szálakat". A folytatások és a Panthera-sorozat kedvelői mindenesetre örülhetnek, hiszen most megjelent Kertész Erzsi egyik legnépszerűbb kalandsorozatának negyedik része, a címe: A Jégmadár útja.

Kertész Erzsi
Panthera 4. - A Jégmadár útja
Ill.: Bernát Barbara, Pozsonyi Pagony, 2020, 398 oldal
-

Ebben a részben a Pantherán a havonjárók népének csupán egyetlen képviselője él: Jávor. Számára az a legnagyobb élmény, ha egy szál ingben, mezítláb futhat a kristályosra fagyott havon, vagy ha jégcsapot rágcsálhat uzsonna gyanánt. Álmaiban újra és újra felbukkan a népe, amelyről szinte emlékei sincsenek, de a vágy, hogy egyszer a nyomukra bukkan, időnként olyan erőssé válik, hogy aludni sem hagyja. Jávor elindulna felkutatni a havonjárókat, de nem teheti. Hiszen még kisfiú. Igaz, amolyan minden lében kanál fajta, akivel és aki körül mindig történik valami, amitől az egész körülötte lévő világ felforgatódik - bár Jávor ezt általában észre sem veszi. Most Aurával, a szabotőr lánnyal és egy titokzatos, Ander nevű pilótával hármasban elhagyják a Pantherát, és egy fantasztikus küldetés részesei lesznek.

Olvass bele a könyvbe:

panthera4_a_jegmadar_utja_b... by konyvesblog on Scribd

Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

Kiskamaszok a Margón - Láthatatlan korcsoport nincs, ők nagyon is láthatóak!

...
Nagy

Berg Judit és Kertész Erzsi – Amikor az egyik író nem tudja előre, hogy mit akar a másik

...
Gyerekirodalom

Most három napig bárki megnézheti a Panthera-előadást

Kertész Erzsi Panthera című ifjúsági regényét a Pécsi Nemzeti Színház vitte színre. A színháznak a koronavírus miatt ideiglenesen be kellett zárnia kapuit, de aki szeretné, most megnézheti az előadást online.

Egy kiállítás képe
...
Egy kiállítás képe

Selyem Zsuzsa: Ne fázz! [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Finy Petra: Szerintem [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Tóth Krisztina: Taki [Egy kiállítás képe]

Még több olvasnivaló
...
Nagy

„Itt nincs történelmi igazságtétel” - Anna Politkovszkaja: Orosz napló

A 2010-es évek szerte a világon a demokratikus berendezkedések, ezzel együtt a szabad sajtó gyengüléséről, illetve a mindent elárasztó propagandáról is szóltak. Magyarországon különösen. Többek között erről beszélgettünk az orosz újságírót, Anna Politkovszkaját alakító Fullajtár Andrea színésznővel és az Orosz napló szerkesztőjével, Filippov Gábor politológussal. A darabot február végén mutatták be a Katonában, a pandémia miatti szünet után pedig jövő héttől ismét színre kerül.

...
Nagy

„A fennmaradó házasságokat boldognak tekintjük, még ha nem is boldogok” – Taffy Brodesser-Akner: Fleishman bajban van

Taffy Brodesser-Akner Fleishman bajban van című regényével több cikkben is foglalkoztunk már. Ezúttal a könyvből vett kedvenc idézeteinket gyűjtöttük össze.

...
Nagy

Rubik Ernő nem akarta megírni a kocka történetét, mégis megmutatta, hogyan gondolkodik

Rubik Ernő szórakoztató és szerény megtaláló, aki a feltaláló szót nem szereti. A világon egymilliárdan játszottak már a kockájával, ami kulturális jelenséggé vált. 1983-ban már majdnem írt egy könyvet, de az végül nem jelent meg. Megjelent A mi kockánk.