Olvass bele a Panthera negyedik részébe!

Olvass bele a Panthera negyedik részébe!

Folytatódnak a Panthera-kalandok: A Jégmadár útja címet viselő negyedik részben a havonjárók népének nyomába eredhetnek a gyerekek. Mutatunk egy részt a könyvből.

Könyves Magazin | 2020. május 18. |

"Azt is nagyon szeretem, amikor író-olvasó találkozók után odajönnek hozzám a gyerekek, és szakmai tanácsokkal látnak el, például a sorozatok folytatására, új fordulatokra, tartalmi elemekre vonatkozóan. Ezeket az ötleteket mindig komolyan mérlegelem, és néhányat közülük már be is építettem a szövegeimbe" - mesélte egy évekkel korábbi körkérdésünkre válaszul Kertész Erzsi. Az író egy korábbi interjúnkban elmondta, hogy eredetileg a harmadik kötettel tervezte lekerekíteni a Pantherát, de hozzátette azt is, hogy a történetben elhelyezett "továbbvihető szálakat". A folytatások és a Panthera-sorozat kedvelői mindenesetre örülhetnek, hiszen most megjelent Kertész Erzsi egyik legnépszerűbb kalandsorozatának negyedik része, a címe: A Jégmadár útja.

Kertész Erzsi
Panthera 4. - A Jégmadár útja
Ill.: Bernát Barbara, Pozsonyi Pagony, 2020, 398 oldal

Ebben a részben a Pantherán a havonjárók népének csupán egyetlen képviselője él: Jávor. Számára az a legnagyobb élmény, ha egy szál ingben, mezítláb futhat a kristályosra fagyott havon, vagy ha jégcsapot rágcsálhat uzsonna gyanánt. Álmaiban újra és újra felbukkan a népe, amelyről szinte emlékei sincsenek, de a vágy, hogy egyszer a nyomukra bukkan, időnként olyan erőssé válik, hogy aludni sem hagyja. Jávor elindulna felkutatni a havonjárókat, de nem teheti. Hiszen még kisfiú. Igaz, amolyan minden lében kanál fajta, akivel és aki körül mindig történik valami, amitől az egész körülötte lévő világ felforgatódik - bár Jávor ezt általában észre sem veszi. Most Aurával, a szabotőr lánnyal és egy titokzatos, Ander nevű pilótával hármasban elhagyják a Pantherát, és egy fantasztikus küldetés részesei lesznek.

Olvass bele a könyvbe:

panthera4_a_jegmadar_utja_b... by konyvesblog on Scribd

Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

Kiskamaszok a Margón - Láthatatlan korcsoport nincs, ők nagyon is láthatóak!

...
Nagy

Berg Judit és Kertész Erzsi – Amikor az egyik író nem tudja előre, hogy mit akar a másik

...
Gyerekirodalom

Most három napig bárki megnézheti a Panthera-előadást

Kertész Erzsi Panthera című ifjúsági regényét a Pécsi Nemzeti Színház vitte színre. A színháznak a koronavírus miatt ideiglenesen be kellett zárnia kapuit, de aki szeretné, most megnézheti az előadást online.

Még több olvasnivaló
...
Kritika

Tor Ulven sikolyköltészete lehúz a föld alá

Tor Ulven norvég költő verseiről elsőre Edward Munch A sikolya juthat eszünkbe: van bennük valami kísérteties, szorongató, és rémisztően halálközeli. A Türelem című kötet ennek a „sikolyköltészetnek” a kiteljesedése: olyan, mint egy hátborzongató kiáltás az élet és a halál határán.

...
Nagy

Ferenc pápa: A koronavírus a mi Noé-pillanatunk

Ferenc pápa új könyve, az Álmodjunk együtt a koronavírus okozta válságban nyújt iránymutatást. A kötetet tegnap mutatták be egy nemzetközi online webinaron, ahol a pápa szerzőtársa mesélt arról, hogyan született meg a könyv.

...
Nagy

„Nem várhatod el a diszfunkcionális környezetben nevelkedett gyerekektől, hogy funkcionáló felnőttekké váljanak”

Samantha Downing könyveiben nincs semmi kirívó vagy extravagáns, ám tökéletes stílusérzékkel és némi fekete humorral fűszerezett történeteiben képes hátborzongató közelségbe hozni azokat a félelmeinket, amik bármikor bárkit utolérhetnek. Interjú.

...
Nagy

Szabados Ági a megtakarításait egy álomba fektette, megnyitotta könyvesboltját

A függetlenség áráról, az álomba történő befektetésről és a piaci szabályok felrúgásáról beszélgettünk Szabados Ágival, aki Libertine néven könyvesboltot és kiadót indított.

...
Nagy

Presser memoárja egy korszak tablója [zsebró]

John Lennon zongorája, Abbey Road, tokiói telefonok, világhírű zenészek, NDK-s lányok – ugyanakkor disszidáló barátok, meg- és kihallgatások, elmismásolt gázsik, Lee farmerek, tűrések, tiltások. Megjelent Presser Gábor önéletírása a Helikon Kiadónál.

...
Kritika

Háy János megírta a legkeményebb karantént, az életet

A pénz hatalmáról, az értékek hiányáról, a család széteséséről, egy társadalom kisiklásáról szól Háy János új, sodróan izgalmas regénye, A cégvezető, ami a hét könyve.