Online Gyerekkönyv Fesztivált szervez a HUBBY
Könyves Magazin

Online Gyerekkönyv Fesztivált szervez a HUBBY

hubby online_fesztivál gyerekirodalom

Április 2. és 4. között tíz kiadó könyvújdonságairól nézhetnek meg videókat, beszélgetéseket a HUBBY facebook oldalán az érdeklődők. Az online bemutatókon szó esik majd a gyerekkrimikről és a Papírszínházról, lesz szó a fejlesztő könyvekről éppúgy, mint a kiskamaszoknak és a nagyobbaknak szóló újdonságokról is. A videók később felkerülnek a HUBBY youtube csatornájára, illetve a kiadók csatornáira, így azokat bármikor meg lehet majd tekinteni.

A tervezett program a következő:

Április 2.

17 óra - Cerkabella kiadó
KALANDOZZ VELÜNK MÁLTÁN!
Bernáth Zsolt: Lemezbolt a Szent János utcában regényének bemutatója - máltai idegenvezetéssel és felolvasással. Valamint a szerzőt is megpillantjuk a filmben!

RÉMES ÜGYEK IFJÚ KALANDOROKNAK
Magdalena Hai és Teemu Juhani Rémálmok Kisboltja sorozatának bemutatója. Gyerekek olvasnak fel a kilencéves Ninni kalandjaiból, A csúf csikipor és Az elveszett fogsor kötetekből.

18 óra - Csimota kiadó
Félbevágott március - Papírszínház
Március 15-ről mindenkinek eszébe jut valami: szabadság, kokárda, ünnep. Erről a közös élményünkről szól Kollár Árpád verse. Egyszerre könnyedén és komolyan, oly módon, hogy a mai gyerekek is maguknak érezhessék ezt az ünnepünket.

Alvó nő rókával - Papírszínház
A XX. század egyik legkiemelkedőbb magyar festője, Berény Róbert egyik műve ihlette mesélésre Maros Krisztinát. A csodás zenét halló róka a városba megy, ahol egy festő műtermében találkozik a csellózó nővel. A mese lehetőséget nyújt, egy kis művészettörténeti kitekintésre is.

Szürke
Szürke barátokra vágyik. Igazi képeskönyv a kicsiknek, a barátság erejéről és fontosságáról, színekkel és hozzájuk társított érzelmekkel.

Mindenki számít
Képes böngésző kicsiknek és nagyoknak is. Számoljunk, keressük a szereplőket, kutassunk összefüggéseket, képzeljünk el történeteket, elmélkedjünk a világban elfoglalt helyünkről, mert mindenkinek van szerepe, mert mindenki számít.

A Csimota kiadó újdonságait Révész Emese mutatja be.

Április 3.

10 óra – Anser kiadó
Az Anser Kiadó könyvei madarakról, manókról, paleocsontevőkről és egy kalandos utazásról a világ körül. Balla Margit meseíró és két hűséges Kabóca-olvasó beszélgetése a kiadó lapjáról és a Kabóca-könyvekről, amelyekbe belelapoznak és részleteket is felolvasnak belőlük.

11 óra - Fejlesztő élménytár – Látogatás könyvek
Beszédindítástól iskolakezdésig: Látogatás könyvek!
Milyen könyveket találtok nálunk? Miként tudjátok segíteni gyermeketek fejlődését beszédindítástól iskolakezdésig?
Az úton vezet Titeket: Szabó Szilvia mesterlogopédus, gyógypedagógus, a Látogatás könyvek szerzője és Udvari Zoltán, a Fejlesztő Élménytár Könyvkiadó képviselője.

17 óra – Kolibri kiadó
Ilyen a Nagy folyók haragja – Beszélgetés a szerzővel, Schmal Rózával
A Zabaszauruszok titkos élete – Kérdezz-felelek M. Kácsor Zoltánnal
Geronimo mesél – Részlet A varázslat órája c. kötetből
Hogyan szelfiztek őseink? – Kulisszatitkok Rátkai Kornéltól
Tudod-e? – Mesélő Budapest-kvíz Tittel Kingával

18 óra – Scolar kiadó
Nem a nyuszi tojja!
A Bolognai Könyvvásáron elismert Takács Viktória író-illusztrátorral beszélgetünk, aki a hagyományokat frissen megélő gyerekek nézőpontjából mutatja be mesesorozatában a hazai szokásokat, mint a busójárás, a pünkösdölés, a betlehemezés vagy a húsvét. Beszélgetőtárs: Illés Andrea

Április 4.

10 óra – Pagony kiadó
Egyedül egy egész regényt! – Bemutatkoznak a Zseblámpás Könyvek
Kertész Erzsi íróval, Korbuly Ági illusztrátorral és Kovács Eszterrel, a Pagony főszerkesztőjével Szekeres Nikoletta beszélget.

11 óra – Naphegy kiadó
A Naphegy Kiadó korosztályonként mutatja be kiemelt ajánlatát annak érdekében, hogy mindenki minél hamarabb megtalálhassa az őt érdeklő kiadványt.
A bemutatót Tarr Feri, a kiadó munkatársa tartja.

16 óra - Móra
Féltsük-e a gyerekeinket a krimitől?
Szekeres Nikoletta, a Hubby – Magyar Gyerekkönyv Fórum elnöke, Tóth Maja, hús-vér gyermekolvasó, és Pacskovszky Zsolt szerkesztő-műfordító beszélget Jean-Claude Mourlevat Zebulon, avagy bűntény a Borzoló Borzollóban című, gyerekeknek írt krimijéről - ami valójában talán nem is krimi...

Candace Bushnell a Szex és New Yorkon túl
Nagy Boldizsár, a LOL sorozat válogató szerkesztője beszél a most induló LOL plusz sorozat első kötetéről, melynek címe Csajoknak kötelező , szerzői pedig a Szex és New York film írója, Candece Bushnell és a Pushcart-díjra jelölt Katie Cotugno. A regény egyszerre szórakoztató és gondolatébresztő – a #MeToo-mozgalom egyik fontos alapműve lehet.

17.30 óra – Manó könyvek / Menő könyvek
Manó Könyvek
Mesék Hullámvárból: Bojta színre lép
Miért fontosak a mesék a gyerekek életében? Simon Réka Zsuzsanna mesekönyve az esti mesékből született, a kisfiával való beszélgetés közben. A mesék fontosságáról beszélget a szerzővel Kádár Annamária mesepszichológus és Czakó Réka, a Neveljünk olvasókat! csoport alapítója.

Menő Könyvek
Miért olyan bonyolult egy kamasz élete? Két kamaszoknak szóló könyvújdonságról beszélget Maros Edittel, a Bonyolult-sorozat szerzőjével és Mészáros Dorkával, a Kiszámolós és a Felelsz vagy mersz? szerzőjével Czakó Réka, a Neveljünk olvasókat! csoport alapítója.