Gyerekirodalom dan_brown gyerekkönyv zene

Dan Brown zenét szerzett, mesét írt

vl | 2020. augusztus 07. |

Megírta első gyerekkönyvét Dan Brown, a művészet, a tudomány és a misztikum szentháromságára már korán felesküdő szerző. Robert Langdon professzor helyett Cin mester és a mókás zenélő állatok a főszereplők. A Gabo Kiadó a szeptember 1-jei megjelenés alkalmából közölt interjút a sikerszerzővel, amiből kiderül, hogy óriási hatással voltak rá Dr. Seuss könyvei: "A Vad Szimfóniával egy hasonló képekkel és rímekkel teli varázslatos világot akartam teremteni a fiatalok egy új generációja számára, reményeim szerint egy lépéssel megelőzöm elődömet. A Vad Szimfónia inkább egy felolvasásra szánt képeskönyv, miközben meglepő zenei többletet hordoz."

Dan BRown
Vad Szimfónia
Gabo kiadó, 2020, 42 oldal
-

A Vad szimfónia különlegessége, hogy Dan Brown az állatok személyiségét tükröző zenéket szerzett, így a történet-szöveg-zene kombó egyedülálló mesélési élményt ígér: "Imádom az összetett történetmesélést, a regényeimben is arra törekszem, hogy összefonódjanak a különböző szintek és szálak. A Vad Szimfóniát is lelkesen erre a módszerre alapoztam és párhuzamosan alkalmaztam a három különböző nyelvet, vagyis a grafikát, a zenét és a költészetet." A zenéket különböző szolgáltatóknál teszik elérhetővé. Az illusztrációkat a magyar Susan Batori jegyzi.

-

A zene Dan Brown számára mindig titkos menedék volt, a szülei képzett zenészekként nem engedték otthon a tévézést, így zongorázhatott, sőt állítólag még most is minden nap zongorázik. "Tudományosan igazolt, hogy a zene már fiatal kortól stimulálja, fejleszti a gyerekek kreativitását, összpontosítási képességét és érzelmi intelligenciáját" - mondta az író, akinek édesanyja templomi orgonista volt, édesapja a négyfős kórusban volt tenor.

A Vad Szimfónia nemcsak olvasni és hallgatni lehet majd, de élő koncerteket is szerveznek.

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

A volt felesége szerint Dan Brown kettős életet élt

A Da Vinci-kód szerzőjének volt felesége pert indított Dan Brown ellen, mivel az összeesküvésekről és titkos társaságokról író férje szerinte maga is kettős életet élt a házasságuk alatt.

...
Hírek

Dan Brown megtanítja nekünk hogyan kell bestsellert írni

...
Kritika

Dan Brown új könyvében a bulinegyedben is felbukkan a gonosz

Gyerekirodalom
...
Szívünk rajta

Vicces, kalandos, klasszikus belépők a versek világába

A Szívünk rajta könyvei közül ezúttal három olyan verseskötetet választottunk, amelyeket szívesen bevinnénk az iskolába.

...
Gyerekirodalom

Berg Judit és Varró Dániel - Lételemük a mese

A  kortárs magyar gyerekirodalom két meghatározó alakja Berg Judit és Varró Dániel, akik az elmúlt években tovább építették és bővítették azokat a meseuniverzumokat, amelyeket nemcsak a gyerekek fedeznek fel örömmel, hanem a felnőttek is szívesen bolyonganak bennük. Páros interjúnkban generációs hatásokról, olvasói szokásokról és sorozatokról beszélgettünk velük.

...
Nagy

Nem egyfajta test van – 6 könyv a testképről, nem csak kamaszoknak

A test elfogadása a kamaszkor egyik legnagyobb kihívása. A felnövés millió kihívásával küszködő tizenéves hajlamos magába zárkózni a kérdéseivel, és néha a szülő sem tudja, hogyan lehetne jól beszélgetni erről a gyerekével. Mutatunk pár könyvet, ami segíti az elfogadást, hiszen lehetünk bár soványak, gömbölyűek vagy kicsit mások, mint az átlag, tudni kell, hogy a testünk ugyanolyan értékes.

Olvass!
...
Beleolvasó

Egy apa, akinek az üldöztetés, a túlélés és az újrakezdés hármasa alakította az életét

Marianna D. Birnbaum édesapja történetét meséli el új kisregényében, akinek az életét úgy alakotta a történelem, hogy újra és újra előről kellett kezdenie mindent. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A dánok Zalában ismerkednek a magyar valósággal

Magyarország jó hely - főleg, ha dán vagy, fiatal és bulizni akarsz. Maros András hősei vidékre utaznak, ahol sokkal többet megtudnak, mint amit valaha reméltek. Mutatunk egy részt a Két-három dán című könyvből.

...
Beleolvasó

„Egész életem küzdelem azért, hogy ne maradjon félbe minden" [Térey 50]

Ma Térey Jánosra emlékezünk, aki ezen a napon ünnepelné 50. születésnapját.. Ebből az alkalomból jelenik meg hátrahagyott önéletírása, a Boldogh-ház, Kétmalom utca. Olvassatok bele!

...
Beleolvasó

Az éjszaka színesre fújt Budapestet mutatja be Szöllősi Mátyás új könyvében

Illegál címmel új kötete jelenik meg a Margó-díjas Szöllősi Mátyásnak. A könyvben két kisregény olvasható - az egyik a hatalom és a pénz viszonyára világít rá, a második pedig visszapörget jó húsz évet, és a graffitizők világát idézi meg. A kötethez készült egy trailer is - mutatjuk!

...
Beleolvasó

Szendi Nóra hőse a tekintet hiányába fog tönkremenni

Szendi Nóra új regényének perifériára szorul hősei a maguk módján igyekeznek alkalmazkodni kifordult hétköznapjaikhoz. Mutatunk egy részletet a készülő regényből és egy rajzot is.

...
Beleolvasó

Lucia Berlin novelláit jóval a halála után fedezte fel magának a világ

Lucia Berlin jó tíz évvel a halála után lett igazán híres. Az amerikai novellista életében összesen hetvenhat novellát publikált, a magyar olvasók főként a Bejárónők kézikönyvéről ismerik, most pedig itt az újabb novellaválogatás, az Este a paradicsomban.

Polc

Elena Ferrante hőse hazugsággal lázad a felnőttek képmutató világa ellen

...

A kamaszkor minden lehetséges értelemben a szélsőségek kora

...

Rumban és szómágiában ázik a havannai éjszaka

...

Rubik Ernő nem akarta megírni a kocka történetét, mégis megmutatta, hogyan gondolkodik

...
Kötelezők
...
Hírek

A magyarok fele soha nem vásárol könyvet

...
Nagy

A kötelező olvasmány jó, csak ne rontsák el

...
Nagy

Tíz kortárs alternatíva a kötelező olvasmányokra

...
Nagy

Ezeket a könyveket jelölték idén a Margó-díjra (1.rész)

Idén immáron hatodik alkalommal dől el, hogy ki kapja a legjobb első prózakötetesnek járó Margó-díjat. A jelölt könyvek befutottak, mi pedig bemutatjuk, kik közül kerülhet ki 2020 Margó-díjasa.

Szerzőink

...
Kolozsi Orsolya

Az életünket akkor tudjuk helyre tenni, ha ismerjük a családi múltunkat

...
Ruff Orsolya

Szöllősi még sosem írt annyira filmszerűen, mint az Illegálban

...
Forgách Kinga

Az élet egy kártyavár, és nem te osztod a lapokat