Gyerekirodalom dan_brown gyerekkönyv zene

Dan Brown zenét szerzett, mesét írt

vl | 2020. augusztus 07. |

Megírta első gyerekkönyvét Dan Brown, a művészet, a tudomány és a misztikum szentháromságára már korán felesküdő szerző. Robert Langdon professzor helyett Cin mester és a mókás zenélő állatok a főszereplők. A Gabo Kiadó a szeptember 1-jei megjelenés alkalmából közölt interjút a sikerszerzővel, amiből kiderül, hogy óriási hatással voltak rá Dr. Seuss könyvei: "A Vad Szimfóniával egy hasonló képekkel és rímekkel teli varázslatos világot akartam teremteni a fiatalok egy új generációja számára, reményeim szerint egy lépéssel megelőzöm elődömet. A Vad Szimfónia inkább egy felolvasásra szánt képeskönyv, miközben meglepő zenei többletet hordoz."

Dan BRown
Vad Szimfónia
Gabo kiadó, 2020, 42 oldal

A Vad szimfónia különlegessége, hogy Dan Brown az állatok személyiségét tükröző zenéket szerzett, így a történet-szöveg-zene kombó egyedülálló mesélési élményt ígér: "Imádom az összetett történetmesélést, a regényeimben is arra törekszem, hogy összefonódjanak a különböző szintek és szálak. A Vad Szimfóniát is lelkesen erre a módszerre alapoztam és párhuzamosan alkalmaztam a három különböző nyelvet, vagyis a grafikát, a zenét és a költészetet." A zenéket különböző szolgáltatóknál teszik elérhetővé. Az illusztrációkat a magyar Susan Batori jegyzi.

A zene Dan Brown számára mindig titkos menedék volt, a szülei képzett zenészekként nem engedték otthon a tévézést, így zongorázhatott, sőt állítólag még most is minden nap zongorázik. "Tudományosan igazolt, hogy a zene már fiatal kortól stimulálja, fejleszti a gyerekek kreativitását, összpontosítási képességét és érzelmi intelligenciáját" - mondta az író, akinek édesanyja templomi orgonista volt, édesapja a négyfős kórusban volt tenor.

A Vad Szimfónia nemcsak olvasni és hallgatni lehet majd, de élő koncerteket is szerveznek.

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

A volt felesége szerint Dan Brown kettős életet élt

A Da Vinci-kód szerzőjének volt felesége pert indított Dan Brown ellen, mivel az összeesküvésekről és titkos társaságokról író férje szerinte maga is kettős életet élt a házasságuk alatt.

...
Hírek

Dan Brown megtanítja nekünk hogyan kell bestsellert írni

...
Kritika

Dan Brown új könyvében a bulinegyedben is felbukkan a gonosz

Gyerekirodalom
...
Szívünk rajta

Hagyományos és kortárs népmesék az év utolsó napjaira

Az év utolsó, hosszúra nyúlt estéi tökéletesek a nagy közös mesélésekre, ezért most olyan könyveket választottunk a Szívünk rajta matricásai közül, amelyek a hagyományos vagy újramesélt népmesék közül válogatnak.

...
Gyerekirodalom

Zalán Tibor a Mesemúzeum új kulcsőre

Zalán Tibor személyében november 27-én új kulcsőrt avatnak a Mesemúzeumban.

...
Szívünk rajta

Mourlevat a fekete humort franciás könnyedséggel elegyíti

Jean-Claude Mourlevat könyveiben nem riad vissza a szokatlan vagy épp meghökkentő témaválasztástól, a Szívünk rajtában a hónap könyvének választott Putifár tanár úr visszavág is egy nyugdíjba vonult tanár bosszújáról szól. A kötet László Kinga fordításában és Rofusz Kinga illusztrációival jelent meg magyarul – a fordítót a könyvről és az íróról, az illusztrátort pedig a Putifár képi világáról faggattuk.

Olvass!
...
Könyves Advent

A kamasz lányokhoz szólnak Takács Zsuzsa versei

"Mert ami volt egyszer, örökké létezik!/ Ha megszületünk – örök életre születünk." A Spirálfüzet versei kamaszokhoz, főként kamasz lányokhoz szólnak. Testvérféltékenység, út- és kiútkeresés, szorongás és játékosság izgalmas keveréke a Takács Zsuzsa költészetéből ismerős fanyar, precíz, ironikus nyelven. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Mi volt a magyar irodalom legbunkóbb beszólása?

Vajon elszavalta-e Petőfi a Nemzeti dalt 1848. március 15-én? Honnan származik az Arany Jánosnak tulajdonított mondás, hogy „gondolta a fene”? A Margó-díjas irodalomtörténész, Milbacher Róbert új könyvének célja népszerűsíteni az irodalomtörténeti szakma megállapításait, legújabb eredményeit egy-egy rejtélyen keresztül. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Kísérjük el Horthy Miklóst Szellő nevű lován a Gellért Szállóhoz!

A Hosszúlépés Budapesten című könyv négy, fotelből és valóságban is lesétálható séta segítségével mutatja be a Fővárost. 

...
Beleolvasó

Gabriel García Márquez Macondójában sosem akar elállni az eső

A világ legszebb vízihullája Gabriel García Márquez novelláiból válogat, történeteiben pedig különcök és átlagemberek végtelenül szomorú, teljesen hihetetlen és nagyon ismerős történeteit követhetjük nyomon.

...
Beleolvasó

Esterházy Miklós mesés történetei kalauzolnak el az Öreghegyen

Mintha Lázár Ervin varázslatos világát idézné Esterházy Miklós történetfüzére: meséi gyerekeknek és olyan felnőtteknek szólnak, akik nem felejtették el teljesen, hogy ők is voltak gyerekek. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Knausgard a tetűről, a magányról és Van Gogh-ról is ír új könyvében

A magyar olvasók idén vehették kezükbe Karl Ove Knausgard nagyszabású Harcom című sorozatának záró darabját, most pedig egy újabb KOK-széria indul, ez az Évszakok. Olvassatok bele az Őszbe!

Polc

Bartók Imre szürreális szövegtripre viszi a gyanútlan olvasót

...

A kisfiúk, akik páncélt öltöttek, hogy túléljék a gyerekkorukat

...

A hírszerzés világa csodálatos, csak emberek mennek benne tönkre

...

Colson Whitehead új regénye megmutatja, milyen régre nyúlik vissza a Black Lives Matter-mozgalom

...
...
Kritika

Mi töri szilánkosra egy kislány életét a kommunista Moldova végnapjaiban?

Az árvaság, a magány, a hála, a gyermekkori traumák és jéggé fagyó, majd egymás mellett mégiscsak felolvadó szívek a legfontosabb témái Tatiana Ţîbuleac második regényének, mely 2019-ben elnyerte az Európai Unió Irodalmi Díját.

Szerzőink

...
Valuska László

A rózsák sem gyógyítják meg a lelket és a farkat

...
Czakó Zsófia

Czakó Zsófia: HolyWin [Mastercard® – Alkotótárs]

...
Sándor Anna

Frank, az óriásnyúl 20 éve szólította meg Donnie Darkót