Zinka és Hugó - A rejtélyes üzenet

.konyvesblog. | 2013. október 08. |

Zinka_es_Hugo_borito_sajto.jpg

A Zinka és Simafül varázslatos kalandjai után újabb mesekötettel áll elő Hitka Viktória és Gál László. A 6-10 éves gyerekeknek készült könyv (Zinka és Hugó – A rejtélyes üzenet) speciálisnak számít abból a szempontból, hogy az D. Tóth Kriszta, az UNICEF Magyar Bizottság önkéntesének kezdeményezésére született.  

A világszervezet üzenetei – a tolerancia, az összefogás, az elesettek megsegítése, a világ sokszínűsége, a fogyatékkal élők elfogadása, a természet megóvása – finoman és játékosan szövik át a mesét. Az UNICEF Magyar Bizottság 300 forint támogatást kap minden kötet árából, ami elegendő három csomag terápiás élelmiszerre, vagy nyolc adag gyermekbénulás elleni Szabin-cseppre.

zinka_es_hugo_zinka_sajto.jpg

Az új kötetben a varázskabátos Zinka már 8 éves, és az első könyvből megismert alapszereplők mellett pedig már új szereplők is életre keltek, mint például a címadó fiú, Hugó. 

„Ebben a mesében semmi nem didaktikus, semmi nem erőltetett. A világ egyszerűen és természetesen olyan, amilyennek szeretnénk: sokféle és befogadó, ahol a barátságok igaziak, a szolidaritás pedig magától értetődő. A főszereplő, Zinka pont annyi idős, mint a lányom, és pont olyan világban él, amilyet Lolának is szeretnék” – nyilatkozta D. Tóth Kriszta író, újságíró, az UNICEF Magyar Bizottságának támogató önkéntese a kötetről, amely a tervek szerint november 6-án jelenik meg.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Elszáll az agyad: tudományos, közgazdasági és filozófiai non-fictionok 2024 tavaszán

Hogyan látja az ember képzelőerejét Csányi Vilmos? Hogyan alakul át a világ, ha a politikai és hatalmi játszmák kiterjednek a világűrre? Miért kannibál a kapitalizmus? Hogyan dolgozik az idegsebész? És mit gondol az elidőzésről napjaink sztárfilozófusa, Byung-Chul Han?

...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket.