Zine-ként is megjelenik az Üres lovak forgatókönyve

Zine-ként is megjelenik az Üres lovak forgatókönyve

.konyvesblog. | 2019. május 02. |

zinecollage_forweb.jpg

Március elején mutatták be az Üres lovak című filmtörténeti szatírát, amely már új formában is elérhető, hiszen a film forgatókönyvét (amely Kránicz Bence, Roboz Gábor és a rendező, Lichter Péter munkája) egy kis példányszámú, egyedi illusztrációkat felvonultató művészkönyként (vagyis zine-ként) is megjelentetik az alkotók.

Az Üres lovak zine-t Ausztrics Andrea készítette, és Nedeczky Dóra producer gondozásában valósult meg. A kiadványban szereplő illusztrációkat az alábbi művészek készítették: Balla Márta, Csordás Levente, Blake Hargreaves, H. Jancsó Kata, Kállai M Kata, Luka Kostil, Kristóf Krisztián, Lovrity Anna Katalin, Pálhegyi Flóra, Szemző Zsófi, Trapp Dominika, Varjú Tóth Balázs.

ures_lovak_fedlap.png

Lichter Péter harmadik játékfilmje, az Üres lovak két filmrendező, Kertész Mihály és Bódy Gábor halál utáni találkozásának szatirikus történetét meséli el. A Mácsai Pál és Rába Roland által megformált kísértetek beszélgetéseit régi hollywoodi klasszikusok, illetve szerzői és avantgárd alkotások asszociatív kollázsa kíséri. Kertész és Bódy gyakran vitáig élesedő anekdotázásából nemcsak a személyes drámáik és a filmkészítés ma is aktuális kérdései bomlanak ki, hanem a kollektív filmemlékezet világába is belemerülhetünk.

Bemutató. A kiadványt a hétvégén megrendezett Ukmukfukk Zinfeszt keretében mutatják be, illetve május 5-én 18:00 órától egy vetítéssel egybekötött beszélgetésen az alkotók a film és a zine kapcsolatáról fognak beszélgetni az Aurórában. Májustól az Üres lovak-forgatókönyvet az Írók boltjában (Budapest, Andrássy út 45) lehet majd megvásárolni, illetve e-mailen is meg lehet majd rendelni (emptyhorsesfilm@gmail.com). Ezen felül az illusztrációkat egy vetítéssel egybekötött kiállításon is meg lehet majd tekinteni május 17-én, az FKSE-galériában.