Virtuális világban kalandozik Stephen Dedalus

.konyvesblog. | 2014. július 30. |

"In Ulysses" from Eoghan Kidney on Vimeo.

Mivel az ír filmrendező, Eoghan Kidney is tudja, hogy James Joyce klasszikusa gyakran megfekszi az olvasók gyomrát, egy videojátékkal próbál segíteni rajtuk. Kidney a közösségi finanszírozás módszerét választotta a projekt megvalósításához, a FundIt-en indított kampányt, a videojátékot pedig egy új Joyce-olvasási módszernek nevezte.

A játékosok Stephen Dedalusként járhatják végig a virtuális világot, és a hírhedten ijesztő (legalábbis ezt állítja mindenki, aki eljutott idáig) harmadik epizódon, Proteuson haladhatnak végig. Séta közben a szereplő gondolatait is hallják – ezek a gondolatok szöveges jegyzetekkel, linkekkel, képekkel lesznek illusztrálva, melyeknél a virtuális Dedalus elidőzhet majd egy ideig.

A projekt végül átlépte a tervezett négyezer fontos finanszírozási alapot – a rendező például arra fogja költeni a pluszpénzt, hogy egy színésszel mondatja fel a figura monológját, és további három hónapot tölt a játék tökéletesítésével.

A játékot elsősorban olyan eszközökre tervezték, mint a virtuális valósághoz használatos Oculus Rift szemüveg, de Windows-on, Mac-en, iOS-on és Androidon is elérhető lesz.

Forrás: USAToday