Világ bibliofiljei egyesüljetek: Könyvtári éjszakák Szegeden

-Szűcs Gyula- | 2009. március 16. |

Ég és föld mottóval rendeznek Könyvtári éjszakát a Szegedi Tudományegyetem könyvtárában szerdán: Az este 8-tól hajnali 2-ig tartó programok a térképekről, a nagy földrajzi felfedezésekről és a csillagászatról szólnak majd, írja az MTI.

Az elmúlt évek során a Könyvtári éjszaka az egyetemistákon túl az egész város népszerű rendezvényévé vált, és nemcsak azért, mert este 10-kor elkezdődnek a "kegyelem órái", amikor a lejárt kölcsönzési idejű könyvek után a pénzbüntetés 25, 50 vagy 75 százalékát kell kifizetnie az olvasóknak.

Tavaly 5000-en vettek részt a programokon, és idén is ezreket várnak. A tematikus könyvtári túrák, a montázskészítés, és a fotózás mellett a könyvtár teraszán alkalmi csillagvizsgálót rendeznek be. Lesz filmes játék is, ezúttal a felfedezésekről filmekről, az aulában rendezett kiállításon pedig bemutatják a könyvtár gyűjteményeinek középkori indiai és arab csillagászattal, utazásokkal kapcsolatos dokumentumait, valamint a Somogyi Könyvtár és a Fekete ház régi nyomtatványait, földgömbjeit.