Vedd meg Aragorn kardját!

.konyvesblog. | 2014. július 31. |

SwordStaff_2989642c.jpgTizenegy évvel azután, hogy Christopher Lee Szarumánja csúfos véget ért, kalapács elé kerül féltve őrzött pálcája. A pálca mellett Aragorn kardja, az Andúril is megvásárolható lesz.

Mindkét fegyvert a Bonhams november 24-i, New York-i árverésén lehet majd beszerezni, több más filmes ereklyével együtt. Becslések szerint a hat láb hosszú pálca, melynek végén egy kézzel fúvott üveggömb tanyázik, 100 és 150 ezer dollár között talál majd gazdára, az Andúrilért pedig 150-250 ezer dollár kell majd fizetnie leendő tulajdonosának.

A kiváló kardforgató, és hatalmas Tolkien-rajongó hírében álló Lee eddig a saját gyűjteményében őrizgette a „filmtörténet fontos darabjainak” számító fegyvereket, de most úgy véli, itt az idő, hogy más is élvezze a varázslatukat.

bonmovie-2.jpgAz Andúrilt Peter Lyon kardkovács tervezte, akinek munkái a brit királyi gyűjteményben is megtalálhatók. A Gyűrűk Ura-trilógia harmadik részéhez összesen négy kard készült az Aragornt alakító Viggo Mortensen számára, ám ez az első, ami a piacra kerül. A másik három magánkollekciókban található. A kard mellé egy köszönőlevél is jár, melyben a Weta Workshop nevű speciális effektekkel foglalkozó Weta Workshop társalapítója, Richard Taylor megköszöni Lee-nek barátságát, bajtársiasságát, és mindent, amit tőle tanult a filmek készítése közben. A kardot egyébként ő ajándékozta a színésznek a forgatás végén.

A fegyverek mellet A király visszatér című epizódban használt csapót is elárverezik, ennek becsült értéke 6-8 ezer dollár között mozog. Ezt a csapót használták Szarumán legutolsó jeleneténél.

Ha egyikre tárgyra sincs pénzed, de augusztus 4-ig Londonban jársz, megtekintheted az ereklyéket a Bonhams helyi bemutatótermében.

Forrás: Telegraph