Újra kalapács alá kerül Rowling miniatűr Harry Potter-kézirata

Forgách Kinga | 2020. március 12. |

Mini HP

J. K. Rowling miniatűr Harry Potter-kéziratára most bárki lecsaphat, az Egyesült Királyságban ugyanis még ebben a hónapban árverésre bocsájtják az apró könyvecskét. A zöldkötéses, arany mintákkal díszített pici kézirat mindössze 31 oldalas, belül pedig Rowling feljegyzései, rajzai díszítik.

A Harry Potter írója még 2004-ben ajánlotta fel jótékonysági célokra a miniatűr könyvet. Akkor 10000 fontot ért, és így ez vált minden idők legértékesebb Harry Potter -könyvévé. Azóta eltelt tizenhat év, az online aukciós oldal, a Just Collecting most 150000 fontra saccolja a könyvecske potenciális értékét.

Hp mini

„Szerintem a világon minden Harry Potter-rajongó imádná, ha az övé lehetne ez a könyv, ezért nagyon sok érdeklődőre számítunk – talán bagolypostán keresztül is jön majd néhány ajánlat” – nyilatkozta Dan Wade a Just Collectingtől.

Bár ez a kuriózumnak számító könyv nem olcsó, a Harry Potter-univerzumban nem ez számít Rowling leghíresebb kéziratának. 2007-ben a Bogar bárd meséinek egy bőrkötéses, ezüst díszítésekkel ellátott példánya (amelyből összesen 7 darab létezik) 1, 95 millió fontért talált gazdára Londonban a Sotheby's jótékonysági aukcióján.

Forrás: Lithub

Kapcsolódó cikkek
...
Gyerekirodalom

20 éve jelent meg Magyarországon a Harry Potter - Ez J.K. Rowling meseszerű története

...
Hírek

J.K. Rowling illusztrációkat készített a Harry Potterhez

...
Nagy

Minden gyerek Rowlingot olvas