Újabb gyerekkönyvet ír J.K. Rowling!

.konyvesblog. | 2015. november 04. |

A Harry Potter-széria és több felnőtteknek szánt regény után újra gyerekeknek ír könyvet J.K. Rowling - az író minderről egy rádiós interjúban beszélt. Rowling elárulta, hogy egészen konkrét ötlete van, egyes részeket már meg is írt a sztoriból - amit "nagyon szeret", tette hozzá -, és egészen biztosan be is fogja fejezni. Igaz, ennél többet nem árult el.

J.K. Rowling 2007-ben fejezte be a Harry Potter-szériát, 2012-ben jelent meg első felnőtteknek írt regénye, az Átmeneti üresedés, amelyből minisorozatot forgatott a BBC. A 2013-as év egyik irodalmi szenzációja volt, amikor kiderült, hogy Robert Galbraith név alatt Rowling krimit is írt: ez volt a Kakukkszó, ami a leleplezés után egyből bestseller lett.

A Cormoran Strike magánnyomozóról szóló szériája már a harmadik kötetnél tart, és Rowling éppen ezt, a Career of Evil című regényét népszerűsítette a rádióban, amikor kiderült, hogy a tervei között szerepelnek gyerekkönyvek is.

Az írónő sajnálta, hogy viszonylag hamar felfedték, hogy kit takar az írói álneve, egyúttal megerősítette, hogy a saját neve alatt is fog még több könyvet írni, igaz, most eléggé lefoglalja a Fantasztikus szörnyek és lelőhelyeik forgatókönyvének írása. "Ez nagyon sok örömet okoz, és nagyon sok elfoglaltságot jelent, de egészen biztosan fogok még regényeket írni J.K. Rowling név alatt - így többes számban, hiszen olyan sok ötletem van" - tette hozzá. Rowlingot egyedül az aggasztja néha, hogy még azelőtt meghal, hogy az összes ötletét és elképzelését megírhatná.

Forrás: RadioTimes