Új Potter-sztorit publikált saját oldalán Rowling

.konyvesblog. | 2014. július 08. |

Harry Potter visszatért – még ha csak egy cikk erejéig is. J.K. Rowling kedden posztolt egy rövid írást a Pottermore oldalán, melyben a regénybeli bajkeverő újságírónő, Rita Vitrol stílusában számol be a 2014-es kviddics világkupadöntő napjáról.

A tömegben ismerős arcok bukkannak fel, például az immáron 34 esztendős Harry, akinek arcán rejtélyes vágás virít, ami aurorként végzett munkájának lehet az egyik következménye, hajába már ősz szálak vegyülnek, de továbbra is ragaszkodni látszik kereklencsés szemüvegéhez. Ugyancsak feltűnik Ron Weasley, akinek Vitrol megállapítása szerint híresen vörös haja egyre ritkásabb, és felbukkan Ron felesége, Hermione is, akárcsak barátaik, a gyógynövénytan tanárként dolgozó Neville Longbottom, és felesége, Luna Lovegood.

A cikkben, amely kizárólag regisztráció után olvasható el ezen az oldalon, Vitrol/Rowling egy csomó utalást rejtett el a szereplők szakmai és magánéletére vonatkozóan. Az írás egy sorozat része (korábban erről írtunk mi is), melyet a kviddicskupáról írt Rowling a Pottermore-ra.

Az utolsó cikk július 11-én jelenik meg, melyben Harry felesége, az immáron újságíróként dolgozó Ginny Potter, a Brazília és Bulgária közötti világkupadöntőről tudósít.

Forrás: Guardian, BuzzFeed