Új kiadásban jelenik meg az Ördöggörcs

.konyvesblog. | 2013. április 16. |

Karinthy Márton: Ördöggörcs I-II. - Utazás Karinthyába

Ulpius-ház, 2013, 4000 HUF

Tíz éve jelent meg Karinthy Márton Ördöggörcs című regénye, az első kiadás 50 ezer példányban kelt el. Most az Ulpius-ház Könyvkiadó a szerző Kossuth-díja előtt tisztelegve új kiadásban jelenteti meg a kétkötetes művet.

Karinthy Márton regénye dokumentumok, naplórészletek, interjúk és megannyi fikció szövevényes láncolata. Az Ördöggörcs – Utazás Karinthyába a család három generációját mutatja be a szerző nagybátyja, Karinthy Gábor élettörténetén keresztül. Hatalmas szellemi kaland, melyen keresztül nem csak a Karinthy családot, hanem a XX. század pesti irodalmi életét is megismerhetjük.

Az írók bohém élete, a politikához való viszonyuk, szerelmeik, vicceik, valamint sikereik és bukásaik elevenednek fel közel 900 oldalon keresztül. A regényt néhány hónapja adták ki svédül, korábban angolul és franciául is jelentek meg részletei, valamint készült belőle rádiójáték is.

Karinthy Márton a sajátos szellemiségű, nagy közönségsikernek örvendő színházi műhely létrehozásáért, három évtizedes vezetői és rendezői tevékenységéért, írói munkásságáért, a Karinthy-hagyomány és -szellemiség ápolásáért, továbbviteléért kapta meg 2013. március 15-én a Kossuth-díjat. Az Ulpius-ház Könyvkiadó a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra ismét kiadja az évek óta alig kapható művet, melynek első kiadása 50 ezer példányban fogyott el.

Karinthy Márton a Könyvfesztiválon április 20-án, szombaton 17.00 órától dedikálja az Ördöggörcs új kiadását.

(Forrás: Ulpius)