Új botránykönyv a láthatáron: Bowie szeretője volt Jagger?

Új botránykönyv a láthatáron: Bowie szeretője volt Jagger?

.konyvesblog. | 2012. július 09. |

Írt már könyvet Madonnáról, Michael Jacksonról, Diana hercegnőről és az Obama-házaspárról. Most Mick Jagger van soron.

Az amerikai lapok már most nagy élvezettel idézgetnek az életrajzairól elhíresült Christopher Andersen új könyvéből. A „Mick: The Wild Life and Mad Genius of Jagger” (Mick: Jagger vad élete és őrült zsenije) címet viselő kötet még csak holnap kerül az amerikai könyvesboltok polcaira, de egy-két szaftos részlet már most nyilvánosságra került belőle.

Így Andersen nem kevesebbet állít, mint hogy a Rolling Stones frontembere (aki napokon belül betölti a 69-et) még 1997-ben szemet vetett Angelina Jolie-ra, és telefonüzenetekkel bombázta, melyek egyre elkeseredettebbek lettek, miután a színésznő nem, vagy nem elég gyorsan reagált rájuk.

A zenésznek közel nyolc évig volt viszonya Carla Brunival, a volt francia államfő, Nicolas Sarkozy jelenlegi feleségével. Jagger állítólag Eric Claptontól szerette el Brunit, akivel például az azt követő napon utazott el Thaiföldre, hogy Jerry Hall 1992-ben megszülte közös gyereküket, Georgia May-t.

Jerry Hall saját bevallása szerint ekkor közel volt az idegösszeomláshoz, és később az egyik elegáns szálló társalgójában összetűzésbe is keveredett Brunival. Az oda-vissza féltékenykedés azonban évekkel később is megmaradt: Nicolas Sarkozy három évvel ezelőtt állítólag csak azért nem vett meg egy párizsi luxusapartmant, mert Jaggernek ugyanabban az épületben volt lakása.

A legnagyobb feltűnést azonban várhatóan nem ezek a részletek, hanem a David Bowie-románcról szóló fejezet fogja kelteni. A két zenész a hetvenes évek elején találkozott először, és azonnal megtetszettek egymásnak. Bowie akkor nyitott házasságban élt feleségével: mindketten biszexuálisak voltak, és nem ritkán cserélgették a partnereiket is. A könyv több különböző forrásra hivatkozva is azt állítja, hogy Jagger és Bowie szeretők voltak, sőt, egy reggel Bowie felesége arra ért haza, hogy a két férfi meztelenül alszik a hitvesi ágyban.

Bár Angie Bowie látni nem látott semmit, elmondása szerint mégis „holtbiztos” volt benne, hogy a két férfi között szexuális kapcsolat volt. Rodney Bingenheimer Los Angeles-i DJ pedig közismert tényként állította be, hogy „Mick és David” szeretők voltak ezidőtájt, és még csak nem is csináltak titkot a dologból.