Trump győzelme miatt vállal nagyobb közéleti szerepet Paul Auster

.konyvesblog. | 2017. január 20. |

(Kép forrása)

Paul Auster író lesz az elnöke a szólásszabadság védelmére a húszas években létrehozott PEN Americának; az amerikai író 2018-ban váltja majd a jelenlegi elnök Andrew Solomont. Auster a Guardiannek azt mondta, hogy az elmúlt években újra és újra felkérték a pozícióra, ám Donald Trump elnöki győzelme volt végül az, ami miatt úgy döntött, elvállalja a megbízatást. A januárban új kötettel jelentkező írót saját bevallása szerint sokkolta a novemberi elnökválasztás végeredménye, mint mondta, ez volt az egyik legdöbbenetesebb dolog, amit addig a politikában látott és tapasztalt.

Lobbierejére valószínűleg szükség is lesz, hiszen sajtóhírek szerint az új amerikai adminisztráció alaposan megnyesné a kutatási (NEH) és művészeti (NEA) támogatásokat. Előbbi például könyvtárakat, múzeumokat finanszírozott, utóbbi alkotói ösztöndíjakat biztosított, olyan szerzőknek is, mint Jennifer Egan és Alice Walker. A PEN America kommunikációs igazgatója, Sarah Edkins közleményében úgy vélte, a tervezett intézkedések egy sötét kor nyitányát jelentenék Amerika számára.

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk. 

...
Zöld

Mit tehet egy nő, ha lebénul az arca és elveszti a mosolyát? Olvass bele Sarah Ruhl könyvébe!

Sarah Ruhl az élete minden területén sikeresnek érezte magát, amikor az arca lebénult. Mi mindent jelent valójában egy mosoly? Mutatunk egy részletet a könyvéből!

...
Zöld

A narcisztikus személyiség kinőhető? + 2 könyv a témában

Kutatás készült arról, hogyan változnak a narcisztikus személyiségjegyek az ember élete során. A cikk végén két könyvet is ajánlunk a narcizmus témájában.