Több mint egy könyv - Mesekönyveket gyűjt a PIM

.konyvesblog. | 2013. november 18. |

Az olvasást nem lehet elég korán kezdeni! Olvassunk együtt, adjunk olvasni valót a gyerekek kezébe! Ehhez szeretne hozzájárulni a Petőfi Irodalmi Múzeum azzal, hogy összegyűjti a máshol már „kinőtt” mesekönyveket, és eljuttatja a rászorulókhoz.

A Petőfi Irodalmi Múzeum mese- és ifjúsági könyveket gyűjt a rászoruló gyerekeknek. A PIM november 18-a és december 16-a között várja a feleslegessé vált, „kinőtt” mese- és ifjúsági könyveket, amelyekre otthon már nincs szükség. A beérkezett könyveket a Katolikus Karitász segítségével célzottan a Gyermekek a gyermekekért akció keretén belül rászoruló, illetve hátrányos térségben élő gyerekeknek és e térségek iskolai könyvtárainak juttatják el. A könyvek leadhatók a Petőfi Irodalmi Múzeum (V. kerület, Károlyi u. 16.) portáján az arra kijelölt dobozban.

A könyvgyűjtés egy december 14-i rendezvénnyel csúcsosodik ki, ahol lesz gyerek- és ifjúsági könyvcsere akció is. Itt minden jó állapotú könyvért adnak egy kupont, amiért a piacon másik könyvet lehet választani. A piacon esetleg megmaradó könyveket a rászoruló gyerekek kapják, emellett mindenki hozhat olyan könyveket is, amelyeket nem cserélni, hanem ajándékozni szeretne. Fontos tudni, hogy mindenki maximum tíz könyvet hozhat cserélni. Újságot, képregényt, tankönyvet nem cserélnek, de a gyűjtőakció keretében szívesen fogadják azokat is. 

Ezen a napon (azaz december 14-én) több program is várja a gyerekeket. Így Berg Judit 10.30 órai kezdettel itt mutatja be az új Ruminit, de lesz kézműves foglalkozás, zenés tárlatvezetés, kortárs mesék kortárs meseírókkal, és fellép a Göncölszekér együttes is.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Legendás, ismeretlen, regényes, sétálós – 10+1 új könyv a 150 éves Budapestről

Budapest 150 éves születésnapján a város sokszínűségét és sokféleségét hangsúlyozva válogattunk össze róla szóló, (egy kivételével) friss kiadású könyveket. Vessz el az ismeretlen ismerős Budapesten!

...
Zöld

A hagyománytisztelet egy iszonyú gyorsan változó világban öngyilkos stratégia

Az ember vége, a természet esélye című új könyve apropóján Jordán Ferencet népességcsökkentésről, az ember rendmániájáról, visszavadításról, hibás fókuszról és a kötet zavarba ejtő címéről is kérdeztük. Interjú.

...
Zöld

Mennyi bort ittak Kolumbusz matrózai egy nap alatt?

Kitől szerzett Thomas Jefferson tokajit, és miként lendítette fel a borospohárbizniszt Jackie Kennedy? Kupa Enikő és Kovács Tibor Borgőzös évszázadok című könyvének kóstolóval egybekötött bemutatóján törpebirkákról és pillangókról is szó esett, megtudtuk továbbá, mit adtak a borisszáknak a németalföldiek.

ADVENT
...
Könyves Advent

Mister Morrsion állatlexikona megmutatja milyen változatos és gyönyörű az élővilág

A Mágikus állatok iskolája rajongói számára igazi csemege Mister Morrison állatlexikona, melyben minden tudnivalót összeszed az egyes állatokról. Olvass bele!

...
Könyves Advent

Megható, varázslatos, vicces – 10 karácsonyi gyerekkönyv az adventi hangolódáshoz

Karácsonyhoz közeledve 10 olyan gyerekkönyvet ajánlunk, melyek valamilyen módon kötődnek a kicsik által várva várt ünnephez.  

...
Könyves Advent

A Barátnőm, Anne Frank életigenlő memoár a veszteségről és a túlélésről

A kis Hannah Amszterdamban köt barátságot Anne Frankkal. Aztán 1942 júniusában, az egyre erősödő antiszemitizmus idején szétválasztják őket. Hannah Pick-Goslar szeretetteljes portréja a barátságról, a reményről és a bátorságról is szól. Olvass bele!