Tíz év után új regénnyel jelentkezik Kazuo Ishiguro

.konyvesblog. | 2014. április 07. |


Kazuo Ishiguro tíz év után új regénnyel jelentkezik – a The Buried Giant című kötet a tervek szerint jövő márciusban kerül a könyvesboltokba. A japán származású, de gyerekkora óta Angliában élő szerzőnek legutóbb 2005-ben jelent meg regénye, ez volt a disztópikus Ne engedj el.

Az új kötet a Faber & Faber kiadó tájékoztatása szerint elveszett emlékekről, szerelemről, bosszúról és háborúról szól. Stephen Page kiadóvezető még azzal csigázta a rajongók érdeklődését, hogy kijelentette: a regény valóban annyira meglepő, megindító és briliáns, mint ahogy azt remélni lehet, és a kiadó már alig várja, hogy végre megjelentethesse.

Ishiguro egy korábbi interjújában arról beszélt, hogy egy olyan regényt szeretne írni, amely arról szólna, hogy a közösségek hogyan emlékeznek, és hogyan felejtenek. Érdekesnek tartotta azt is, hogy az emberek hogyan birkóznak meg a kellemetlen emlékekkel, szerinte ugyanis az egyén kicsit másképp emlékezik, és másképp felejt, mint ahogy a társadalom teszi ugyanezt.

Kazuo Ishiguro 1989-ben nyerte el a Booker-díjat a Napok romjai című regényéért, amelyből Emma Thompson és Anthony Hopkins főszereplésével film is készült. A Ne engedj el filmváltozatában Keira Knightley, Carey Mulligan és Andrew Garfield játszotta a főbb szerepeket.

Forrás: Guardian