Tim Burton rendezi a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeiből készült filmet

.konyvesblog. | 2011. december 21. |

A világsikerű könyv megfilmesítési jogait a 20th Century Fox stúdió nyert el. A rendező, Tim Burton, aki számos nagy sikerű filmet készített, többek között Ed Wood, Támad a Mars!, A majmok bolygója, az Ollókezű Edward, a Nagy hal, a Charlie és a csokigyár filmeket jegyzi. Forgatókönyvíró: Jane Goldman, az X-Men: Az elsők, Az adósság, Ha/Ver filmek írója. Dylan Clark és Peter Chernin (A majmok bolygója, a Lázadás) és Jeno Topping (a Charlie angyalai, Charlie angyalai: Teljes gázzal) lesznek a projekt producerei.

A filmet várhatóan 2013 második felében mutatják be az Egyesült Államokban.

A deadline.comnak nyilatkozó Burton elmondta, hogy a könyv címe alapján azt is gondolhatnánk, hogy ez egy régi Tim Burton-film:  „Ez a cím egészen úgy hangzik, mintha én találtam volna ki a 90-es években, amikor még írogattam mindenfélét. Várjon, megnézem a jegyzeteimet - majd levesz egy óriási könyvet a polcról és kinyitja a halálfejes lakatot rajta. Nem, tévedtem, ezt tényleg nem én írtam."

A könyv jogait, amely 2011 júniusában jelent meg az Egyesült Államokban eddig 30 országba adták el, és 27. hete szerepel a New York Times Best-Seller listáján.

A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeiről rengeteg írtunk már, itt mindent megtaláltok róla.