Tévésorozat készül Jonathan Franzen új regényéből, Daniel Craig is szerepet kap benne

.konyvesblog. | 2016. február 16. |


Daniel Craig főszereplésével húszrészes tévésorozat készül Jonathan Franzen Purity című regényéből, a forgatókönyvet Franzen közösen írja Todd Field rendezővel. A Purity tavaly ősszel jelent meg az Egyesült Államokban, és a tervek szerint Tisztaság címmel idén áprilisban jelenik meg itthon az Európa Könyvkiadó gondozásában. M. Nagy Miklós, a kiadó igazgatója év eleji blogbejegyzésében a következőt írta a kötetről:

"Jonathan Franzentől is megszoktuk, hogy nagyregényeiben, melyek az emberi kapcsolatok legapróbb finomságait is megragadják, politikai témákkal is foglalkozik: új könyvében, a Tisztaságban ilyen téma például az, hogy az internet korában hogyan veszíti el az ember a magánszféráját, s válik teljesen átláthatóvá a politikai és az üzleti hatalom számára."

Franzen tavaly a Könyvesblognak adott interjújában, amikor a családi diszfunkcióról beszélt, szintén szóba jött az új regény:

"A regényeim kapcsán az emberek diszfunkcionális családokról szoktak beszélni, de nem gondolom, hogy ez így lenne. Talán az új regényemről, a Purityről elmondható, hogy van benne diszfunkcionális kapcsolat. Diszfunkcióról akkor beszélünk, ha például a szülők órákra magukra hagyják a gyerekeiket, vagy ha az apuka hébe-hóba hagyja csak el a börtönt, és akkor még a szart is kiveri az anyukából. Na, az diszkfunkció. De az én szereplőim csupán átlagos, neurotikus, középosztálybeli családok (nevet), nem rosszabbak bárki másnál. Ha kevésbé lennének neurotikusak, és simán boldogok lennének, akkor nem lenne nagyon mit írni róluk."

Forrás: Deadline