Te melyik író könyvében szerepelnél?

.konyvesblog. | 2014. október 30. |

Szívesen lennél szereplő kedvenc íród új könyvében? És ezért hajlandó lennél fizetni is? Ha a válasz mindkét esetben igen, akkor neked találták ki az Immortality Auctiont, azaz a halhatatlanság aukcióját, melyen a rajongók azért licitálhatnak, hogy bekerüljenek kedvenc prózaíróik még készülő műveibe (ami lényegében azt jelenti, hogy a nyertes vagy magáról, vagy valamely szerettéről nevezhet el egy karaktert az adott regényben, novellában).

Összesen tizenhét író - köztük Margaret Atwood, Zadie Smith és Hanif Kureishi - jelezte részvételét: a szerencsések egyike például szereplő lehet Julian Barnes egyik új, még cím nélküli novellájában.

A Leány gyöngy fülbevalóval szerzője, Tracy Chevalier ajánlata ugyanakkor a női olvasóknak kedvez, ő ugyanis egy konkrét szerepkörbe keres valakit. Az új regénye az 1850-es években játszódik, az aranylázban égő San Franciscóban, ahol egy panziósnő (erre a karakterre pályázhatnak a licitálók) kemény kézzel irányítja intézményét; így például rögtön a bemutatkozáskor világossá teszi, hogy aki a lépcsőre hány, annak kívül tágasabb. A legmenőbb felajánlás azonban mégis Margaret Atwoodtól jött: a szerencsés nyertes ugyanis választhat, és dönthet úgy is, hogy Atwood új regényében szerepeljen (melyen jelenleg is dolgozik), vagy pedig inkább az írónő Shakespeare-átiratában tűnjön föl, utóbbi a tervek szerint 2016-ban jelenik meg.

A résztvevő írók listája: Margaret Atwood, Ian McEwan, Alan Hollinghurst, Joanna Trollope, Martina Cole, Sebastian Faulks, Robert Harris, Zadie Smith, Hanif Kureishi, Ken Follett, Will Self, Kathy Lette, Adam Mars-Jones, Adam Foulds, Pat Barker and Tracy Chevalier.

Az aukción befolyt pénzt egy olyan jótékonysági intézmény kapja (Freedom from Torture), mely a kínzások áldozatainak nyújt támogatást.

Ha tehetnétek, ti melyik író könyvében szerepelnétek szívesen?

Forrás: Guardian