Tavaszi PagonyFeszt a PIM-ben

.konyvesblog. | 2014. március 21. |

Hagyományteremtő szándékkal évente négy alkalommal jelentkező program-sorozatot indít a Pagony Kiadó. A PagonyFeszt célja, hogy közelebb hozza a közönséget a jól ismert gyerekkönyvek szerzőihez, illusztrátoraihoz. Interaktív könyvbemutatók, kézműves foglalkozások, színházi előadás, koncert és táncház vár szülőket és gyerekeket az első PagonyFeszten, április 12-én 10-18 óra között a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A rajongók a fesztiválon találhatják meg először Bartos Erika legújabb Bogyó és Babóca kötetét is.

A programok három helyszínen zajlanak majd. A Díszteremben színház, zene és könyvek várják az érdeklődőket. A móka10 órától a Budapesti Bábszínház interaktív előadásával indul. Hajnali csillag peremén című előadásuk a Friss tinta című versantológia nyomán készült. 11.20-tól kezdődik a Bogyó és Babóca kvíz, 11:50-től pedig az Iskolások kézikönyvének játékos bemutatója, Gyere velünk iskolába! címmel. A tanító nénik Finy Petra és Pásztohy Panka lesznek. 14:30-tól a Weöres Sándor-kiállítást nézhetik meg a gyerekek, nekik szóló tárlatvezetéssel, majd 15:30-tól az Eszter-lánc mesezenekar zenél. 16:45-től Kulka János mesél, és bemutatkozik Pungor András Angyalandi – Kárókaresz című mesekönyve is, Darvas Kristóf zongorakíséretével. 17:30-tól Békabálon vehetnek részt a táncoslábúak. A lépéseket Tarján Veronika és Mogyoró Kornél tanítja.

Az Erkélyes teremben egész nap olvasó és játszókuckó várja a mókázásban megfáradtakat - a legjobb Pagony könyvek és a Gém Klub logikai- és társasjátékai. A könyveket a helyszínen kedvezményes áron meg is lehet vásárolni.

A Lotz Terem egy napra Pagony Kreatív Teremmé változik. 10:30-tól Vrábel Krisztina ad ízelítőt a Végtelen Spagetti című könyvéből. A (T)ÍZÓRAI sütinyalóka lesz. 11 órától bemutatkozik a Gyurmatitkok 2., természetesen egy nagy közös gyurmázás keretében. 11:30-tól Bumburit készíthetsz– nyaklánc, kitűző és báb formájába Kőszeghy Csillával – bemutatkozik a Bumburi és a születésnap című kötet. 15:30-tól Soós Dórival keresheted az óriáslány, Behemanka kincseit, a Szökjünk meg az óriásoktól! című kötet apropóján. 16 órától kavicsfestés Parádi Orsi segítségével, 17:15-től pedig bárki saját szerencsekártyát rajzolhatTakács Marival.

Belépő: 600Ft
Családi belépő: 1100 Ft

A belépőjegyek a PagonyFeszt hétvégéjén a PIM összes kiállítására érvényesek.

(x)