Szövegértési nehézséggel küzdő magyar gyerekeken segítene a The Chainsmokers

.konyvesblog. | 2018. június 25. |

Szövegértési nehézséggel küzdő magyar gyerekek segítéséért kampányol a Balaton Sound támogatásával a Zamárdiban idén fellépő The Chainsmokers. A kampány része egy jótékonysági nyereményjáték, a résztvevők közül kisorsolt nyertes pedig a duó VIP-vendége lesz a fesztiválon.

Magyarországon minden ötödik tanuló szövegértési nehézséggel küzd, ami sorozatos kudarcélményhez, az iskolától való elforduláshoz vezethet. A szövegértési nehézségek az ilyen gyerekeket egy életen át akadályozhatják abban, hogy kibontakoztassák a bennük rejlő tehetséget és megvalósíthassák álmaikat. Egyebek között erről is mesélt korábban Bombera Kriszta és Bondor Gabi a The Chainsmokers két tagjának, Andrew Taggartnak és Alex Pallnak, akik aztán be is álltak a kampány mögé, ezzel pedig a United Way Magyarország munkáját támogatják az értő olvasásért.

A kampány része egy nyereményjáték is, melynek keretében a legszerencsésebbek a The Chainsmokers VIP-vendégei lesznek a Balaton Soundon. A nyereményjátékba a beugró a „Read it” trikó vagy póló megvásárlása, melyek egyedi számozásúak, vagyis a játékban sorsjegyként működnek. A pólók teljes bevétele a United Way Magyarország munkáját támogatja. Az alapítvány a pénzt a KönyvForgató programjára fordítja, az értő olvasás élménypedagógiai fejlesztésére.