Szíriai menekülteknek gyűjt pénzt Patrick Ness

.konyvesblog. | 2015. szeptember 03. |

Nem csak a nemzetközi hírportálok, de már a nemzetközi könyves oldalak sem tudnak elmenni szó nélkül a menekültkrízis mellett. A Bookriot adott hírt arról, hogy közösségi finanszírozással gyűjt pénzt a Save the Children nevű szervezetnek Patrick Ness (Szólít a szörny, Chaos Walking-trilógia, A daruasszony), és a rövid posztban megemlítették azt is, hogy a legutolsó hírek szerint a Budapesten tartózkodó menekülteket táborokba kényszerítik. 

Az adománygyűjtés talán nem fog működni, írja Ness az eredeti posztban, de belefáradt már abba, hogy a menekülthelyzet miatti kétségbeesését kizárólag Twitter-posztok formájában kiáltsa a világba. Ness bírálta a brit kormányt is, ami szerinte embertelenül gyengén válaszol a krízisre.

A gyűjtés szeptember 17-ig tart, az elérendő cél pedig negyvenezer font, amit már tízezer fonttal haladt meg a több mint ezer adományozó. Az első tizenötezer font kevesebb, mint négy óra alatt jött össze. Az ír szerző, Derek Landy azt ígérte, ha összejön a húszezer font, ő további tízzel fejeli meg az összeget, és tízezer fonttal járult hozzá a gyűjtéshez John Green is.

ITT lehet adakozni (még hasznosabb a mi esetünkben, ha a Migration Aidnek vagy más szervezetnek próbálunk segíteni - a szerk.). A szervezet a szíriai menekültek megsegítésére költi majd a befolyt összeget.

 

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.