Szingapúr nem kér a meleg pingvinekből

.konyvesblog. | 2014. július 14. |

A szingapúri állami fenntartású könyvtárak visszavonnak a polcaikról három olyan gyerekkönyvet, melyek tartalma - az indoklás szerint - nem egyezik az állam hagyományos családfelfogásával.

A szóban forgó könyvek egyike az And Tango Makes Three, melyben két fiúpingvin nevel fel egy fiókát. Ugyancsak visszavonják a The White Swan Express: A Story About Adoption című kötetet, amely egy leszbikus pár örökbefogadását követi nyomon, és a döntéshozók hasonló sorsot szántak az In My Family: All About Our Families című kiadványnak, amely a nem hagyományos családi mintákat mutatja be.

A könyveket nem csak visszavonják, hanem meg is semmisítik majd. A döntés ellen online aláírásgyűjtés indult, az ország tájékoztatási minisztere azonban a napokban megerősítette, hogy támogatja a könyvek visszavonásáról szóló határozatot.

Forrás: Guardian, HuffPost

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ezért érdemes edzened a képzeleted „izmait”

Egy új könyv szerint a gazdag képzelet nem valami isteni adottság, hanem fejleszthető tulajdonság. Le is írja, hogyan.

...
Zöld

Klímaváltozás helyett „halálos klímapusztítás”: ez a csere téged rávenne a cselekvésre?

Nem elég hatékonyak a jelenlegi kifejezéseink, amikor a klímaváltozás fenyegetéseiről beszélünk, állítja az ELTE PPK kutatója. Forgács Bálint új nyelvhasználatot javasol, hogy súlyának megfelelően kezelhessük a problémát. Mi könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

Kreatívabbak a babák, mint eddig gondoltuk + 5 könyv a kreativitásról

Magyar babák vettek részt abban a kutatásban, melyből kiderült, hogy a babák elég korán képesek kreatív módon kombinálni különböző fogalmakat. Könyvek hírek mellé.