Szerelmem, a nindzsának öltözött lány

.konyvesblog. | 2015. március 20. |

 

Megérkezett az előzetes a legújabb John Green-adaptációhoz, a Papírvárosokhoz, ami egy excentrikus lányról, egy idézetről és egy rejtélyről mesél. A rendezői székbe  Jake Schreier ült, a főszerepeket  Nat Wolff és a szupermodell Cara Delevingne játssza. Az első Green-filmről, a mozipénztárakat robbantó Csillagainkban a hibáról azt írtuk, se olvasni, se megnézi nem akartuk. Aztán mégis megtettük.

John Green: Papírvárosok

Fordította: Gázsity Mila, Gabo, 2015, 384 oldal, 2990 HUF

 

Quentin Jacobse, vagyis Q az egész életét azzal töltötte, hogy távolról csodálta a hihetetlenül kalandvágyó Margo Roth Spiegelmant. Így aztán, amikor a lány nindzsának öltözve kinyitja Quentin ablakát, bemászik rajta az életébe, és magával invitálja egy nagy fantáziával kitervelt bosszúhadjáratra , a fiú vele tart.- írja a Papírvárosok fülszövege. A bosszú célpontja a lány exbarátja.

Margo az akció után minden magyarázat nélkül eltűnik, ám hátrahagy néhány nyomot Q-nak. A fiú pedig egy autóra való barátjával nekivág az országnak, hogy megtalálja a szerelmet. Mivel az rákos lávsztoritól még mindig elszorul a torkunk, gyorsan eláruljuk, hogy ebben a filmben egyik fiatal sem fog meghalni, bár a felnőttek már nem lesznek ilyen szerencsések.

A filmről kulisszatitkokat és fotókat találtok Green Tumblr-oldalán. A regénynek semmi köze Zalán Tibor Papírváros című könyvéhez.