Szépirodalmi sorozattal ünnepli huszadik születésnapját a Geopen

.konyvesblog. | 2016. április 19. |

geopensorozat1.jpgA Geopen Kiadó idén ünnepli a 20. születésnapját, ebből az alkalomból pedig egy 20 kötetesre tervezett kortárs világirodalmi sorozatot indít útjára. A kiadó a legsikeresebb szerzőinek műveiből válogatott, de ígérete szerint a szériából nem hiányoznak majd az új felfedezettek sem.

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon bemutatandó sorozat első három kötete a Booker-díjas John Banville A tenger, az orosz Booker-díj kitüntetettje, Jelena Csizsova Nők férfi nélkül, és a spanyol nyelvű irodalom egyik legnépszerűbb szerzője, Isabel Allende Maya naplója című regénye. A következő két kötet még májusban, az Ünnepi Könyvhét előtt napvilágot lát majd. Az egyik az amerikai Kim Fay Sárga Babilon című műve, a másik pedig a japán Murakami Haruki két korai kisregénye, a Hallgasd a szél dalát és a Flipper 1973. A sorozat ősszel folytatódik, mások mellett Kate Atkinson, Marina Lewycka és Olga Grushin történeteivel.

Még több képért kattints a fotóra!

A meseszép borítókat Hitka Viktória tervezte. Az első három kötetet a kiadó szombat este 6-kor mutatja be a könyvfesztiválon.