Százmillió eladott példány fölött a Szürke50-trilógia

.konyvesblog. | 2014. február 27. |

article-2171334-14002997000005DC-867_468x286.jpg

Több mint százmillió példányt adtak el E.L. James Ötven-árnyalat trilógiájából, jelentette be a Vintage Books kiadó. A brit E. L. James erotikus sorozata már száz hetet töltött a The New York Times bestsellerlistáján a paperbackek között.

A szürke ötven árnyalata, A sötét ötven árnyalata és A szabadság ötven árnyalata című könyveket összesen 51 nyelvre fordították már le, többek között héberre és koreaira. A kereslet a regények iránt nem csappan, sőt jövőre, az első Szürke50-film bemutatásakor várhatóan tovább növekszik majd. (Még akkor is, ha a film plakátja gyanúsan ismerős valahonnan.)

A Vintage, a Penguine Random House leányvállalata 2011-ben és 2012-ben adta ki a regényeket, amelyek rögtön a népszerűségi listák élére kerültek. James a 2013 júniusát megelőző évben megszerzett 95 millió dolláros (21,3 milliárd forintos) bevételével a Forbes magazin éves toplistája szerint a világ legjobban kereső írója volt, olyan szerzőket utasított maga mögé, mint James Patterson, Danielle Steel és Stephen King.

(MTI)

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.