Szálinger Balázs és Szűcs Krisztián ennyit tudott segíteni

.konyvesblog. | 2018. október 11. |

szucsinger_130x130_cover_small2.jpg

Szűcs Krisztián zenész és Szálinger Balázs költő jó pár éve vándorolnak közös sorozatukkal, mely egyszerre popzenei koncert és irodalmi est, kabaré és paródia, a visszapillantó tükörben pedig öröm és bánat, sírás és nevetés gombafelhői emelkednek, egyre magasabbra. Duójuk a költészet és a zene viszonyának újabb, mégis hagyományosabb világát idézi meg.

Szálinger Balázs, Szűcs Krisztián: Ennyit tudtunk segíteni (CD melléklettel)

Rózsavölgyi és Társa, 2018, 64 oldal, 3590 HUF

 

A Szűcsinger hősei ekhós szekereken járnak-kelnek, eltévednek és korábban érkeznek, olykor felléptetik magukkal a barátaikat, bolondoznak és haragszanak, és egyformán meghatja őket a szerelem, a világháború fájdalma vagy egy falusi kultúrház impozáns mérete.

Első kiadványuk az Ennyit tudtunk segíteni címet viseli. A kötethez mellékelt lemezen – amelyen vendégelőadóként Bödőcs Tibor és Kovács Krisztián is közreműködik – főként saját szövegek, részben pedig Karinthy-, Petőfi-, Kosztolányi- és Háy János-művek felhasználásával írott dalok hallhatók, amelyek közé itt-ott prózai betétek ékelődnek.

Maga a kötet pedig egy sokszínű kis válogatás, amelyben a lemez anyagai mellett helyet kapnak a Szűcsinger műsorából mára már kikerült szövegek, van interjú a legelkötelezettebb rajongókkal, és egy Szűcsinger-térkép is, a duó országjárásának eddigi állomásaival.

Margó. Az Ennyit tudtunk segíteni bemutatóját a Margó Irodalmi Fesztiválon tartják. A koncerten Szálinger új, 361° című kötetéből is hangoznak el versek. Hol? A Várkert Bazárban. Mikor? Október 21-én 18:30-kor. Még több infóért katt IDE!