Diane Keaton önéletrajza is jön a Kossuth Kiadónál

.konyvesblog. | 2012. augusztus 30. |

Regények, memoárok, bestsellerek, történelmi írások, nívós szórakoztató művek. A Kossuth Kiadó eddigi gazdag és igényes kínálata tematikailag is megújul. Több világhíres, bestseller szerzőt elsőként jelentet meg magyarul a kiadó. A neves szerzők mellett ígéretes tehetségekkel, elsőkönyves írókkal is megismerkedhetnek az olvasók. Az évente megjelenő 25 - 30 könyv között mindenki talál magának kedvére valót.

JOANNA TROLLOPE Sógornők Lebilincselő családi története. Az írónő a romantikus családi regények egyik legkiválóbb képviselője. Ez lesz a második kötet, amelyet Tőle megjelentetünk. A Sógornők egy regény a fiait mindenek felett imádó anya és menyei közti kapcsolatról, az apáról, aki nehezen találja a helyét családban, a három fiú és feleségeik küzdelméről. Mindannyian küzdenek, próbálnak helyt állni egy kívánatosnak nem mondható helyzetben, ami persze nagyon is hétköznapi ahhoz, hogy átélhető és elgondkodtató legyen. A Sógornők komoly dolgokról szóló komoly regény, és a szerző, semmit sem mázolt benne indokolatlanul halványrózsaszínre. (Az írónő előző könyve a Másik család, nagy siker a hazai könyvpiacon.)

CHARLOTTE ROGAN Mentőcsónak Az első világháború kitörése után néhány héttel az Empress Alexandra óceánjáró Angliából New York felé tartva egy robbanás következtében elsüllyed, de az utasok nagy részét sikerül kimenekíteni a mentőcsónakokba. 21 napig hánykolódnak az óceánon, míg végül egy izlandi halászhajó kimenti őket. A regény első lapjain, a főhös, Grace börtönben van, a pszichológus és az ügyvédek kérésére írja meg hányattatásai történetét.

Charlotte Rogan első könyve "letehetetlen". A cselekménye izgalmas, fordulatos; a stílusa gördülékeny. Ugyanakkor elgondolkodtató, hiszen fontos morális kérdéseket vet fel – anélkül, hogy moralizálna vagy allegorizálna –, s az olvasó legalább olyan kíváncsi az ügyvédek érvelésére, mint amilyen izgatottan várja a tárgyalás kimenetelét

DIANE KEATON Másképp
Diane Keaton írása nem magamutogatás, önreklám, netán önigazolás, hanem önismereti gyakorlat. Egy olyan embertől, aki kívül-belül ismeri önmagát. Nyomon követjük az első bizonytalan lépéseket: a fiatal színinövendék botladozását, akinek a Hair Broadway musicalben való szereplése után az igazi áttörést Woody Allen felkérése hozta meg. „A tökéletesség a kreativitás halála" – állapítja meg a most hatvanas Keaton, aki nem átallott idősödve beülni az iskolapadba – akárcsak csodált anyja a maga idejében –, hogy forgatókönyvírást tanuljon.
Nos, ő Diane Keaton, az Annie Hall hetyke kalapjaival, lengő nadrágjaival, és a későbbi idők Diane Keatonje, a védjegyévé lett finom iróniával, törhetetlen életkedvvel.

SOPHIE HANNAH Bántó távolság

A szerző a pszichothriller koronázatlan királynője, aki már első könyvével hihetetlen sikert aratott Angliában, azóta olvasók milliói várják világszerte a két nyomozó, Simon Waterhouse és Charlie Zailer újabb kalandjait.
Az Idegen arcocska című thrillerből megismert SimonWaterhouse és a belé reménytelenül szerelmes őrmesternő újra nyomoz. A London környéki kistelepülések magányos nőit rabolja el, és egy előadás keretében közönség előtt erőszakolja meg egy férfi. A szexuálisan bántalmazott nők egyike, a gazdag megrendelők kertjébe egyedi napórákat készítő Naomi, hajlamos a hazudozásra. Vajon ki verte csaknem halálra a férfit, akibe halálosan szerelmes? Ő? Vagy a kerámia házikókat készítő felesége? Vagy vannak újabb szeretők is? A kómában fekvő férfi nem válaszol, a nők meg hazudnak...
(Az Idegen arcocska című könyve áprilisban jelent meg a Kossuth Kiadónál.)


TOM HARPER Titkok könyve hasonlóan izgalmas kalandregény, mint Az elveszett szentély, amely tavasszal jelent meg a Kossuth Kiadónál. A németországi hegyek között, egy hó által elzárt faluban egy fiatal nő rendkívüli titkot fedez fel, majd eltűnik, mielőtt nyilvánosságra hozhatná. Nem marad utána más, csak egy titokzatos középkori kártyalap, amely évszázadok óta zavarba ejti a tudósokat. Nick Ash New Yorkban az FBI-nak dolgozik. A barátnője, Gillian hat hónappal korábban lelépett, és összetörte a szívét. Most Nick az egyetlen ember, aki megmentheti a lányt – ha még nem túl késő. Órákkal a lány üzenetének kézhezvétele után Nick már úton is van, és mélyen alámerül a múltban, mielőtt az éri utol őt.

ROBERT POBI Blood Man
A könyv rendkívül izgalmas, már-már a horror határát súroló, lélektani thiller. A történet egy mondatban: Jake Cole FBI-ügynök 25 év után hazatérve szülőföldjére az anyja szadista gyilkosát keresi, miközben az évszázad tengeri vihara lecsapni készül a kisvárosra. A regény az első oldalon megragadja az olvasót és az utolsó betűig rabul ejti. Könnyű azonosulni a hőssel, átérezni a fájdalmát, félelmeit és a késztetést, hogy bosszút álljon anyja gyilkosán, hogy megakadályozza az újabb szörnyűség elkövetését.
Az amerikai szerző első regénye igazi áttörésnek számít.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.